De voordelen van verftechnieken.nl

Wax Pakket Clear & Colourwax Grey

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 24,95
OF

Snel overzicht

Abbondanza Wax Pakket: Clear Wax & Colourwax Grey
Dit leuke pakket bestaat uit 1 blik Clear Wax, 1 blik Colourwax Grey en 1 paar katoenen wax handschoenen, verpakt in een Abbondanza giftbox.

Abbondanza Wax Pakket

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza Wax Pakket: Clear Wax & Colourwax Grey
Dit leuke pakket is lekker voordelig en ook nog eens heel leuk om cadeau te geven of te krijgen! Het pakket bestaat uit 1 blik Clear Wax, 1 blik Colourwax Grey en 1 paar katoenen wax handschoenen (ideaal om je handen en nagels schoon te houden). Het geheel is verpakt in een witte Abbondanza giftbox.

Werkwijze voor het aanbrengen van was:

1: Breng de wax aan met een kwast of een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf.
2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na een kwartier tot half uur overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
3: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op.

Tips bij het werken op krijtverf
Door eerst de Clear Wax aan te brengen en daarna een gekleurde wax voorkom je dat het effect te sterk wordt. Op deze manier verzadig je de (poreuze) laag krijtverf en kun je de gekleurde was beter doseren en verdelen. Een andere optie is om de Clear Wax te gebruiken als een oplosmiddel waarmee je een te intens kleur effect weer wat kunt corrigeren. Verder kun je op een gekleurde wax de Clear wax aanbrengen als toplaag en onderhoudslaag. Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek ‘Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’.

Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, is het rendement ca. 6-10 m2 per blik van 375 ml.

Extra informatie

Inhoud 1 Kilo
Producent / Maker Abbondanza
-