Art Medium

Afbeeldingen aanbrengen op meubels en accessoires

Op deze pagina laten we je zien hoe je met Abbondanza Art Medium een afbeelding kunt overbrengen op meubels of accessoires. Het leuke van deze techniek is dat je niet of nauwelijks kunt zien of voelen dat je een papieren afbeelding hebt aangebracht.

Tip: Alle genoemde en gebruikte producten vind je onderaan deze pagina.

 

Met Art Medium een afbeelding aanbrengen op meubels en accessoires

Hoe werkt de transfertechniek?

De ondergrond wordt ingesmeerd met Art Medium. Daarna leg je de afbeelding op de lijmlaag, met de afgedrukte kant naar beneden. Na 2 tot 3 uur droogtijd kan het papier worden verwijderd door het nat te maken en weg te scrubben. Wat er overblijft is alleen de inkt van de afbeelding, die als het ware één geheel is geworden met de ondergrond. Je ziet dus niet dat het ooit een afdruk was en je voelt ook het papier niet meer. Het ziet er echt heel realistisch uit!

 

Vintage canvasdoek maken met art medium

Stappenplan voor het overbrengen van een afbeelding

De techniek is eigenlijk heel eenvoudig. Je moet alleen netjes te werk gaan, niet knoeien met het medium en een beetje geduld hebben bij het verwijderen van het papier. Hieronder in het kort de stappen. 

Afbeeldingen transfertechniek stappen

1: Abbondanza art medium in een goed dekkende laag aanbrengen op de ondergrond;
2: de uitgeknipte afbeelding met de afdrukkant in de lijm plaatsen, aandrukken en goed laten drogen;

Afbeelding aanbrengen transfertechniek stappen
3: als het papier met de afbeelding volledig is opgedroogd, kun je met water en een sponsje of je vingers voorzichtig het papier verwijderen. Ga door totdat alleen de inkt is achtergebleven;

Afbeelding aanbrengen transfertechniek stappen
4: het geheel afwerken met nog een laagje art medium of met Abbondanza vernis.

Afbeelding aanbrengen transfertechniek patineren

Tip: Als je een vintage effect wilt aanbrengen, zoals de voorbeelden op de foto's, scrub dan wat langer door zodat je als het ware de afbeelding beschadigd. Ook kun je naderhand nog extra effecten aanbrengen door het geheel te patineren met Abbondanza wax, glaze of antiquing powder.

Welke afbeeldingen zijn geschikt voor de transfertechniek?

De techniek is geschikt voor fotokopieën en geprinte foto’s of plaatjes in zowel kleur als zwartwit. Gebruik een laserprinter want de inkt van inktjetprinters is vaak niet watervast. Als je twijfelt kun je dat vooraf even testen.

Met andere woorden: zo’n beetje alles wat je kunt kopiëren of printen is geschikt. Illustraties, foto’s, patroontjes, tekeningen van je kinderen, afbeeldingen van internet of Pinterest, landkaarten, ansichtkaarten, plaatjes uit tijdschriften, verzin het maar. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je een afbeelding waar tekst op staat in spiegelbeeld moet afdrukken.

afbeelding voor transfertechniek

Op welke ondergrond kun je de transfertechniek toepassen?

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Je kunt afbeeldingen aanbrengen op geverfde meubelen of accessoires, onbehandeld of gelakt hout en metaal, Mdf, aardewerk, canvasdoek etc.

Het is een ideale techniek voor het decoreren van bloempotten, houten wandpanelen, canvas schildersdoek, naambordjes, meubeltjes, doosjes, kisten en andere accessoires. Op erg gladde oppervlakken, zoals glazen flessen en potten werkt de methode niet goed en kun je beter de decoupagetechniek gebruiken (dus uitknippen en opplakken met art medium).

Op de doosjes hieronder hebben we de transfertechniek gebruikt, bij het glazen potje is de afbeelding uitgeknipt en met art medium opgeplakt. 

 

Art medium transfertechniek voorbeelden

We wensen je veel plezier met de transfertechniek!

Tip: op ons YouTube kanaal vind je een video over het creëren van een vintage canvas met deze transfertechniek en Abbondanza patineerproducen.

 

Nog meer verftips en inspiratie

Verftips, advies en inspiratie

Heb je na het lezen van deze pagina zin om aan de slag te gaan? Er zijn allerlei mogelijkheden om je interieur, meubels of accessoires een leuke make-over te geven. Wij inspireren je graag en helpen je op weg met zoveel mogelijk uitleg. Bekijk alle tips, trucs en stappenplannen op de onderstaande pagina's.

Alles over werken met krijtverf: uitleg, tips en trucs, wel of niet schuren, krijtverfwash, kindermeubels, etc.

Werken met Soft Silk lak: hoe verf je je tegels, deuren en kozijnen, buitenschilderwerk, etc.

Milk Paint, wat is dat? Lees alles over de toepassingen en eigenschappen van deze prachtige natuurverf.

Alles over verniswas; wat is het, wat kun je ermee? Hoe moet je houten meubels, vloeren of wanden kleuren? Hoe kun je met verniswas een verflaag patineren?

Werken met kalkwas, antiekwas of colourwax. Meubels afwerken en beschermen met was, hout whitewashen of greywashen kalkwas of colourwax, een verflaag patineren, etc.

Stappenplan voor het verven van meubels: reparaties, tips, herkennen van de ondergrond, schuren, primen, etc.

Stappenplan voor het verven van je keuken. Een budget keuken make-over in één dag. Welke verf gebruik je? Hoe pak je zo'n klus aan?

Het doorschuren van een verflaag voor een doorleefd effect; brocant of stoer industrieel. Creëer een sleets effect op de randjes en details van een meubel of accessoire.

Alles over whitewash: welke technieken zijn er en wanneer gebruik je welk product?

Alles over greywash en het effect van oud, doorleefd hout of vergrijsd riet. Welke technieken en producten kun je gebruiken?

Hoe geef je nieuw hout de look van oud steigerhout? Tips, trucs, de juiste producten en technieken.

Teakhouten meubelen een nieuwe look geven. Hoe pak je dat aan? Wat zijn de valkuilen en met welke producten kun je werken?

Betonlook maken op verschillende manieren. Inclusief instructievideo’s. Laat je inspireren!

Een roesteffect maken. Een superleuke techniek om accessoires of meubels een stoere roestlook te geven. Inclusief instructievideo.

Het patineren van meubels en accessoires; wij leggen je uit hoe je een verflaag kunt patineren met verschillende technieken en producten.

Craqueleren: het creëren van barstjes in de verflaag of een gebladderd effect.

Sjabloneren: met sjablonen kun je in een mum van tijd een leuke afbeelding of tekst aanbrengen op meubels, accessoires, kussenhoezen, zelfgemaakte kunst, mixed media, etc.

Disclaimer: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, de omstandigheden en materialen kunnen per situatie verschillen. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de toepassing van de genoemde producten en technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming!

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Abbondanza Art Medium
  Abbondanza Art Medium
  Waardering:
  100%
  As low as € 9,95
 2. Antiquing Powder Dusty Grey patineerpoeder voor een prachtig dof patina
  Antiquing Powder Dusty Grey
  Waardering:
  98%
  € 8,95
 3. Abbondanza Glaze Brown
  Glaze Brown
  Waardering:
  94%
  € 17,95
 4. Abbondanza Glaze Black
  Glaze Black
  Waardering:
  93%
  € 17,95
 5. Antiekwas lichtbruin
  Antiekwas lichtbruin
  Waardering:
  97%
  € 18,95
 6. Antiekwas donkerbruin
  Antiekwas donkerbruin
  Waardering:
  96%
  € 18,95
 7. Abbondanza vernis extra mat
  Abbondanza vernis extra mat
  Waardering:
  92%
  As low as € 14,95
 8. Abbondanza vernis zijdeglans
  Abbondanza vernis zijdeglans
  Waardering:
  98%
  As low as € 14,95
 9. Spalter
  Spalter
  Waardering:
  93%
  As low as € 2,50
per pagina
WhatsApp Chat WhatsApp Chat