Krijtverf buiten

Kun je krijtverf buiten gebruiken?

Abbondanza krijtverf kan zowel binnen als buiten worden gebruikt

Het is een ademende verf en laat vochttransport toe. Hierdoor kun je bladderen van de verflaag op poreuze ondergronden zoals onbehandeld hout, terracotta, etc. voorkomen. Dit bladderen wordt namelijk veroorzaakt door vocht dat niet uit de ondergrond kan ontsnappen.

krijtverf buiten op meubels en potten

Om de ademende eigenschap van krijtverf te benutten kun je krijtverf op schuttingen, steen, muren, bloempotten e.d. dus beter niet afsluiten met lak. Oppervlakken die je toch graag vlekbestendig wilt afwerken zoals tafelbladen van tuinmeubelen kun je eventueel beschermen met Abbondanza zijdeglans vernis.

Steigerhout behandelen

Nieuw steigerhout of steigerhouten meubels kun je een prachtig vergrijsd effect geven met Abbondanza Vintage Effect Wash. Deze unieke krijtwash is verkrijgbaar in diverse vergrijsde tinten en is ook te gebruiken om houten wanden onder veranda's of terrasoverkappingen een colourwash te geven. De verschillende kleuren zijn ook onderling te combineren voor een stoere doorleefde look.

steigerhout een oude look geven met krijtverf wash

Kozijnen en ander buiten schilderwerk

Voor het schilderen van kozijnen, deuren en ander houtwerk kun je beter geen krijtverf gebruiken. Krijtverf geeft namelijk geen extra bescherming aan het houtwerk. Voor deze klussen aan je woning is Abbondanza Lak Soft Silk de beste keuze!

Deze lak van Abbondanza heeft een ingebouwde verharder en is weerbestendig, kras- en vlekbestendig. Een goede keuze voor duurzaam schilderwerk. Wil je meer lezen over de mogelijkheden en/of het aanbrengen van Abbondanza lak? Kijk dan op de pagina werken met lak Soft Silk.

 

Disclaimer: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, de omstandigheden en materialen kunnen per situatie verschillen. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de toepassing van de genoemde producten en technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming!

deuren en kozijnen buiten verven met lak soft silk