Roest Effect

Stoere roest look zelf maken

Een industrieel roest effect in het interieur

In alle woonwinkels zie je tafeltjes, lockerkasten, lampen en accessoires met een roest look. Lijkt jou dat ook wel wat maar heb je geen zin om allemaal nieuwe spullen aan te schaffen? Doe het dan gewoon lekker zelf met de Abbondanza Rusty Effect set! Hiermee kun je zo'n roest effect heel eenvoudig zelf aanbrengen op de spullen die je al in huis hebt staan.

Op deze pagina laten we je zien dat je heel eenvoudig met verf en kwast, zonder chemische producten, een stoer roest effect kunt aanbrengen. Waarschuwing: geen tafeltje, kast of lamp in jouw huis is de komende tijd nog veilig, want het is verslavend.

Tip: alle kleuren en producten die je nodig hebt en die we hier noemen kun je onderaan de pagina terugvinden.

 Roest zelf maken met Abbondanza Rusty Effect

Hieronder zie je de instructie video van deze roest techniek op ons YouTube kanaal.

 

Stappenplan voor het roest effect

Begin met een donkergrijze basiskleur, bijvoorbeeld Abbondanza Concrete, Warm Black of Black. Op deze donkere basis ga je de roestkleurige Rusty Effect verf aanbrengen met een deppende beweging. Deze unieke verf heeft op zich al een korrelige structuur, maar door de verf deppend aan te brengen kun je dat effect nog versterken. 

Rusty Effect roestverf aanbrengen

Vervolgens strooi je hier en daar Dusty Rust poeder in de nog natte verf. Je kunt het poeder zo laten opdrogen en overtollig poeder verwijderen als alles is opgedroogd, maar je kunt het ook een beetje in de natte laag deppen.

Roest poeder voor een roest effect aanbrengen

Als de verflaag al iets te ver is ingedroogd, of je wilt later toch nog wat extra roestplekjes aanbrengen, dan kun je op die plekken opnieuw wat Rusty Effect verf aanbrengen. Ook kun Abbondanza extra matte vernis aanbrengen om wat nieuwe natte plekjes te creëren. Hoe dan ook moet het poeder in een nog natte basis worden gestrooid.

Roest poeder close up

Als je helemaal tevreden bent met je roest look laat je het geheel drogen. Overtollig Dusty Rust poeder kun je naderhand met een droge kwast wegvegen zodat het niet meer afgeeft. Maar wil je extra bescherming en zekerheid dat het absoluut niet afgeeft, dan kun je het roest effect ook sealen met Abbondanza extra matte vernis.

Vogelkooi met roest effect verf

Tip: het is helemaal niet nodig om alles volledig in de roest te zetten. Hier en daar een roestplekje op een meubel of een accessoire is meestal zelfs nog mooier.

Combineer de Rusty Effect verf dus lekker met andere kleuren krijtverf. Bijvoorbeeld met Black en Warm Black, of grijstinten zoals Concrete of Zinc. Een combinatie met metallic verf is ook heel gaaf. De letter Z hieronder is bijvoorbeeld behandeld met Abbondanza metallic Old Silver en de letter X met krijtverf Kasbah Night.

Industriele letters met roest effect

Een wat frissere contrastkleur zoals de Verdigris kleur hieronder combineert ook goed met roest.Lamp behandeld met Roest Effect verf

Probeer het roest effect er een beetje nonchalant en 'toevallig' uit te laten zien. En bedenk ook vooraf waar een voorwerp van nature het eerst zou roesten.

Veel verfplezier!

Disclaimer: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, het is natuurlijk niet mogelijk om alle mogelijke ondergronden en situaties in de werkbeschrijvingen op te nemen. Ook zijn wij niet aanwezig bij de applicatie en kunnen je daar dus niet altijd in bijstaan. Mede daarom kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van genoemde producten of de toepassing van technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Dit geldt zeker voor grote oppervlakken en omstandigheden waarbij een duurzaam resultaat extra belangrijk is!

© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
 1. Rusty Effect Set
  Waardering:
  90%
  € 19,95
 2. Krijtverf 029 Black
  Waardering:
  99%
  Vanaf € 3,95
 3. Krijtverf 030 Warm Black
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,95
 4. Krijtverf 040 Concrete
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,95
 5. Krijtverf 380 Kashbah Night
  Rating:
  0%
  Vanaf € 3,95
 6. Krijtverf 415 Dark Verdigris
  Rating:
  0%
  Vanaf € 3,95
 7. Abbondanza vernis extra mat
  Waardering:
  86%
  Vanaf € 10,95
Loading ...
Meer...
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina