Roest Effect

Een industrieel roest effect in je interieur

In alle woonwinkels zie je tafeltjes, lockerkasten, lampen en accessoires met een roest look. Lijkt jou dat ook wel wat maar heb je geen zin om allemaal nieuwe spullen aan te schaffen? Doe het dan gewoon lekker zelf met de Abbondanza Rusty Effect set! Hiermee kun je zo'n roest effect heel eenvoudig zelf aanbrengen op de spullen die je al in huis hebt staan.

Wij laten je zien hoe je heel eenvoudig met verf en kwast, zonder chemische producten, een stoer roest effect kunt aanbrengen. Waarschuwing: geen tafeltje, kast of lamp in jouw huis is de komende tijd nog veilig, want het is verslavend. Tip: alle kleuren en producten die je nodig hebt en die we hier noemen kun je onderaan de pagina terugvinden.

Op deze pagina: 

Stappenplan voor het aanbrengen van het roest effect
Afwerken van het roest effect
Rusty Effect verf buiten

 

 Roest zelf maken met Abbondanza Rusty Effect

Hieronder zie je een korte instructie video van deze roest techniek

 

Stappenplan voor het roest effect

De ondergrond: Als je een voorwerp volledig gaat behandelen met het roest effect kun je het best eerst een donkergrijze of zwarte krijtverf helemaal dekkend aanbrengen. Kies hiervoor bijvoorbeeld Abbondanza Concrete, Warm Black, Slate of Black.

Voor wat betreft geschikte ondergronden en voorbehandelen verwijzen we graag naar de informatie op de pagina werken met krijtverf.

Het is natuurlijk ook mogelijk om op een meubel of voorwerp alleen wat losse roestplekjes aan te brengen. Je ziet dit bijvoorbeeld op de letters en de lamp op de foto's hieronder. In dat geval is de basislaag niet nodig en kun je na goed ontvetten direct de Rusty Effect verf aanbrengen op de bestaande verflaag.

Rusty Effect verf aanbrengen: Breng verf royaal aan met een deppende beweging. Deze unieke verf heeft op zich al een korrelige structuur, maar door de verf deppend aan te brengen kun je dat effect nog versterken. 

Rusty Effect roestverf aanbrengen

Vervolgens strooi je hier en daar Dusty Rust poeder in de nog natte verf. Je kunt het poeder zo laten opdrogen en overtollig poeder verwijderen als alles is opgedroogd, maar je kunt het ook een beetje in de natte laag deppen.

Roest poeder voor een roest effect aanbrengen

Als de verflaag al iets te ver is ingedroogd, of je wilt later toch nog wat extra roestplekjes aanbrengen, dan kun je op die plekken opnieuw wat Rusty Effect verf aanbrengen. Ook kun Abbondanza extra matte vernis aanbrengen om wat nieuwe natte plekjes te creëren. Hoe dan ook moet het poeder in een nog natte basis worden gestrooid.

Roest poeder close up

Afwerken van het roest effect

Als je helemaal tevreden bent met je roest look laat je het geheel drogen. Overtollig Dusty Rust poeder kun je naderhand met een droge kwast wegvegen zodat het niet meer afgeeft. Wil je extra bescherming en zekerheid dat het poeder absoluut niet afgeeft, dan kun je het roest effect afwerken en sealen met Abbondanza extra matte vernis.

Rusty Effect verf buiten

Rusty Effect set is het best geschikt voor decoratief gebruik binnen. Als het voorwerp aan regen, hagel en andere elementen wordt blootgesteld zal het op den duur gaan verweren. Wil je het voorwerp buiten laten staan, houd daar dan rekening mee. Het is altijd mogelijk om het later nog eens een beetje bij te werken. Eventueel kun je het roest effect ter bescherming afwerken met Abbondanza zijdeglans vernis, maar dat zal wel ten koste gaan van het matte ruwe effect.

Vogelkooi met roest effect verf


TIP: het is helemaal niet nodig om alles volledig in de roest te zetten. Hier en daar een roestplekje op een meubel of een accessoire is meestal zelfs nog mooier.

Combineer de Rusty Effect verf dus lekker met andere kleuren krijtverf. Bijvoorbeeld met Black en Warm Black, of grijstinten zoals Concrete of Zinc. Een combinatie met metallic verf is ook heel gaaf. De letter Z hieronder is bijvoorbeeld behandeld met Abbondanza metallic Old Silver en de letter X met krijtverf Kasbah Night.

Industriele letters met roest effect

Een wat frissere contrastkleur zoals de Verdigris kleur hieronder combineert ook goed met roest.Lamp behandeld met Roest Effect verf

Probeer het roest effect er een beetje nonchalant en 'toevallig' uit te laten zien. En bedenk ook vooraf waar een voorwerp van nature het eerst zou roesten.

Veel verfplezier!

 

 1. Rusty Effect Paint
  Rusty Effect Paint
  Waardering:
  100%
  As low as € 16,95
 2. Rusty Effect Voordeel Set
  Rusty Effect Voordeel Set
  Waardering:
  94%
  As low as € 24,95
 3. Rusty Effect Powder
  Rusty Effect Powder
  Waardering:
  100%
  As low as € 11,95
WhatsApp Chat WhatsApp Chat