Roest Effect

Stoere roest look zelf maken

Een industrieel roest effect in het interieur

In alle woonwinkels zie je tafeltjes, lockerkasten, lampen en accessoires met een roest look. Lijkt jou dat ook wel wat maar heb je geen zin om allemaal nieuwe spullen aan te schaffen? Doe het dan gewoon lekker zelf met de Abbondanza Rusty Effect set! Hiermee kun je zo'n roest effect heel eenvoudig zelf aanbrengen op de spullen die je al in huis hebt staan.

Op deze pagina laten we je zien dat je heel eenvoudig met verf en kwast, zonder chemische producten, een stoer roest effect kunt aanbrengen. Waarschuwing: geen tafeltje, kast of lamp in jouw huis is de komende tijd nog veilig, want het is verslavend.

Tip: alle kleuren en producten die je nodig hebt en die we hier noemen kun je onderaan de pagina terugvinden.

 Roest zelf maken met Abbondanza Rusty Effect

Hieronder zie je de instructie video van deze roest techniek op ons YouTube kanaal.

 

Stappenplan voor het roest effect

De ondergrond: Als je een voorwerp volledig gaat behandelen met het roest effect kun je het best eerst een donkergrijze of zwarte krijtverf helemaal dekkend aanbrengen. Kies hiervoor bijvoorbeeld Abbondanza Concrete, Warm Black, Slate of Black.

Voor wat betreft geschikte ondergronden en voorbehandelen verwijzen we graag naar de informatie op de pagina werken met krijtverf.

Het is natuurlijk ook mogelijk om op een meubel of voorwerp alleen wat losse roestplekjes aan te brengen. Je ziet dit bijvoorbeeld op de letters en de lamp op de foto's hieronder. In dat geval is de basislaag niet nodig en kun je na goed ontvetten direct de Rusty Effect verf aanbrengen op de bestaande verflaag.

Rusty Effect verf aanbrengen: Breng verf royaal aan met een deppende beweging. Deze unieke verf heeft op zich al een korrelige structuur, maar door de verf deppend aan te brengen kun je dat effect nog versterken. 

Rusty Effect roestverf aanbrengen

Vervolgens strooi je hier en daar Dusty Rust poeder in de nog natte verf. Je kunt het poeder zo laten opdrogen en overtollig poeder verwijderen als alles is opgedroogd, maar je kunt het ook een beetje in de natte laag deppen.

Roest poeder voor een roest effect aanbrengen

Als de verflaag al iets te ver is ingedroogd, of je wilt later toch nog wat extra roestplekjes aanbrengen, dan kun je op die plekken opnieuw wat Rusty Effect verf aanbrengen. Ook kun Abbondanza extra matte vernis aanbrengen om wat nieuwe natte plekjes te creëren. Hoe dan ook moet het poeder in een nog natte basis worden gestrooid.

Roest poeder close up

Afwerken roest effect

Als je helemaal tevreden bent met je roest look laat je het geheel drogen. Overtollig Dusty Rust poeder kun je naderhand met een droge kwast wegvegen zodat het niet meer afgeeft. Wil je extra bescherming en zekerheid dat het poeder absoluut niet afgeeft, dan kun je het roest effect afwerken en sealen met Abbondanza extra matte vernis.

Rusty Effect buiten

Rusty Effect set is het best geschikt voor decoratief gebruik binnen. Als het voorwerp aan regen, sneeuw en andere elementen wordt blootgesteld zal het op den duur wat gaan verweren. Wil je het voorwerp buiten laten staan, houd daar dan rekening mee. Het is altijd mogelijk om het later nog eens een beetje bij te werken. Eventueel kun je het voorwerp ter bescherming afwerken met Abbondanza zijdeglans vernis, maar dat zal wel ten koste gaan van het poedermatte korrelige effect.

Vogelkooi met roest effect verf

Tip: het is helemaal niet nodig om alles volledig in de roest te zetten. Hier en daar een roestplekje op een meubel of een accessoire is meestal zelfs nog mooier.

Combineer de Rusty Effect verf dus lekker met andere kleuren krijtverf. Bijvoorbeeld met Black en Warm Black, of grijstinten zoals Concrete of Zinc. Een combinatie met metallic verf is ook heel gaaf. De letter Z hieronder is bijvoorbeeld behandeld met Abbondanza metallic Old Silver en de letter X met krijtverf Kasbah Night.

Industriele letters met roest effect

Een wat frissere contrastkleur zoals de Verdigris kleur hieronder combineert ook goed met roest.Lamp behandeld met Roest Effect verf

Probeer het roest effect er een beetje nonchalant en 'toevallig' uit te laten zien. En bedenk ook vooraf waar een voorwerp van nature het eerst zou roesten.

Veel verfplezier!

Voorbeelden van projecten met de Rusty Effect verf

Onderstaande projecten zijn door klanten van ons gemaakt met het Rusty Effect setje. Zij stuurden ons foto's van het eindresultaat.

Rusty-Effect voorbeeld hondenmand en industriele lamp

Rusty Effect voorbeeld kerstballen-lantaarn

Rusty Effect voorbeeld kandelaar-tuinvaas

 

Nog meer verftips en inspiratie

Verftips, advies en inspiratie

Heb je na het lezen van deze pagina zin om aan de slag te gaan? Er zijn allerlei mogelijkheden om je interieur, meubels of accessoires een leuke make-over te geven. Wij inspireren je graag en helpen je op weg met zoveel mogelijk uitleg. Bekijk alle tips, trucs en stappenplannen op de onderstaande pagina's.

Alles over werken met krijtverf: uitleg, tips en trucs, wel of niet schuren, krijtverfwash, kindermeubels, etc.

Werken met Soft Silk lak: hoe verf je je tegels, deuren en kozijnen, buitenschilderwerk, etc.

Milk Paint, wat is dat? Lees alles over de toepassingen en eigenschappen van deze prachtige natuurverf.

Alles over verniswas; wat is het, wat kun je ermee? Hoe moet je houten meubels, vloeren of wanden kleuren? Hoe kun je met verniswas een verflaag patineren?

Werken met kalkwas, antiekwas of colourwax. Meubels afwerken en beschermen met was, hout whitewashen of greywashen kalkwas of colourwax, een verflaag patineren, etc.

Stappenplan voor het verven van meubels: reparaties, tips, herkennen van de ondergrond, schuren, primen, etc.

Stappenplan voor het verven van je keuken. Een budget keuken make-over in één dag. Welke verf gebruik je? Hoe pak je zo'n klus aan?

Het doorschuren van een verflaag voor een doorleefd effect; brocant of stoer industrieel. Creëer een sleets effect op de randjes en details van een meubel of accessoire.

Alles over whitewash: welke technieken zijn er en wanneer gebruik je welk product?

Alles over greywash en het effect van oud, doorleefd hout of vergrijsd riet. Welke technieken en producten kun je gebruiken?

Hoe geef je nieuw hout de look van oud steigerhout? Tips, trucs, de juiste producten en technieken.

Teakhouten meubelen een nieuwe look geven. Hoe pak je dat aan? Wat zijn de valkuilen en met welke producten kun je werken?

Betonlook maken op verschillende manieren. Inclusief instructievideo’s. Laat je inspireren!

Het patineren van meubels en accessoires; wij leggen je uit hoe je een verflaag kunt patineren met verschillende technieken en producten.

Craqueleren: het creëren van barstjes in de verflaag of een gebladderd effect.

Sjabloneren: met sjablonen kun je in een mum van tijd een leuke afbeelding of tekst aanbrengen op meubels, accessoires, kussenhoezen, zelfgemaakte kunst, mixed media, etc.

 

Disclaimer: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, de omstandigheden en materialen kunnen per situatie verschillen. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de toepassing van de genoemde producten en technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
 1. Rusty Effect Set
  Waardering:
  92%
  € 19,95
 2. Krijtverf 029 Black
  Waardering:
  98%
  Vanaf € 3,95
 3. Krijtverf 030 Warm Black
  Waardering:
  99%
  Vanaf € 3,95
 4. Krijtverf 040 Concrete
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,95
 5. Krijtverf 380 Kashbah Night
  Waardering:
  85%
  Vanaf € 3,95
 6. Krijtverf 415 Dark Verdigris
  Rating:
  0%
  Vanaf € 3,95
 7. Abbondanza vernis extra mat
  Waardering:
  87%
  Vanaf € 10,95
Loading ...
Meer...
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina