Tegels verven

Tegels verven, hoe doe je dat?

Als je je ergert aan de wandtegels in bijvoorbeeld het toilet of in de keuken en je hebt even niet het budget (of de tijd) om de tegels eraf te bikken en nieuwe tegels te plaatsen, kan het verven van zo’n tegelwand een goede optie zijn.

Tegels verven, hoe doe je dat?

Welke verf gebruik je om tegels te verven?

De beste verf voor tegels is de Soft Silk lak. Die is krasvast en vlekbestendig en verder afwerken is dus niet nodig! Voor een keuken of toiletruimte is dat wel zo handig.

Verder is het belangrijk om tegels van te voren heel goed te ontvetten en schoon te maken. Laat de tegels (en vooral de voegen) vervolgens goed drogen en breng dan een grondlaag aan met Abbondanza multiprimer. Je kunt kiezen voor witte primer of grijze primer, afhankelijk van de kleur die je gaat aanbrengen. De primer zorgt ervoor dat de verf beter kan hechten op de gladde harde tegels.

Vloertegels verven

Bovenstaande informatie is van toepassing op wandtegels. Een wand heeft immers niet al te veel te verduren. Als het gaat om vloertegels zijn wij echter terughoudend. Vloertegels op een badkamer of in de woonkamer verven is dan ook niet iets wat wij aanraden. 

Een stappenplan voor het verven van tegels kun je vinden op ons verftechnieken blog. Klik hier voor dit artikel