Transfers aanbrengen

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Decor Transfer Catalogue van Iron Orchid Designs
  Decor Transfer Catalogue
  Special Price € 25,46 Regular Price € 32,95
 2. Decor Transfer Beautifully Native
  Decor Transfer Beautifully Native
  Special Price € 32,26 Regular Price € 37,95
 3. Decor Transfer Butterfly Dance
  Decor Transfer Butterfly Dance
  Special Price € 32,26 Regular Price € 37,95
per pagina

Decor transfers voor meubels en accessoires

Met Decor transfers kun je prachtige gedetailleerde afbeeldingen aanbrengen op meubels, muren of accessoires. Met een beetje geduld en precisie zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking en op onze website en neem er even de tijd voor.

Tip: bewaar de transfer zo lang mogelijk in de originele verpakking op een schone droge plek tot je klaar bent om hem aan te brengen op de ondergrond.

Ondergrond

Zorg dat de ondergrond droog, schoon, stof- en vetvrij is. Een transfer kan het best hechten op een schone matte ondergrond. Een basis van Abbondanza krijtverf is ideaal. Als je het oppervlak net geverfd hebt, zorg dan dat de verflaag goed opgedroogd is.

Aanbrengen van de transfer

Verwijder voorzichtig het beschermvel van de transfer. Houd de transfer met de afbeelding naar beneden, in de gewenste positie boven het oppervlak. Als je tevreden bent leg je het op de ondergrond.Transfers aanbrengen werkbeschrijvingTip: zet de transfer direct vast met schilderstape zodat het niet meer kan verschuiven. Transfers aanbrengen werkbeschrijvingWrijf nu met behulp van het meegeleverde stokje over de afbeelding. Je zult zien dat door de wrijving de afbeelding van het transfervel loslaat en op het oppervlak blijft kleven. Doe dit totdat je de volledige afbeelding hebt overgebracht.Transfers aanbrengen werkbeschrijvingVerwijder dan voorzichtig het transfervel. Begin eerst in één hoek en laat op de rest van de transfer de stukjes tape zitten zodat het niet verschuift. Kijk tijdens het lostrekken steeds of je geen stukjes hebt gemist. Zo ja; vouw het vel dan terug en wrijf nogmaals over het oppervlak.Transfers aanbrengen werkbeschrijvingTip voor grote transfers, bijvoorbeeld op meubelen: als het transfervel volledig is verwijderd wrijf je voorzichtig met een zacht doekje over de afbeelding zodat je zeker weet dat alles goed vast zit.  Mocht je de transfer overlappend over bijvoorbeeld de naad van een lade hebben aangebracht, snijd dit dan voorzichtig los met een mesje en druk ook de snijranden goed aan. 

Optioneel: voor een extra vintage look kun je de afbeelding even lichtjes opschuren en distressen. Transfers aanbrengen werkbeschrijvingAfwerken van de afbeelding

Oppervlakken die bloot staan aan slijtage of vlekken kun je beschermen met Abbondanza vernis of boenwas. Gebruik liever géén agressieve oplosmiddelhoudende vernissen.

Tip: je kunt de afbeelding ook patineren met Abbondanza antiek- of colourwax of Antiquing glaze.

 

Disclaimer: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, de omstandigheden en materialen kunnen per situatie verschillen. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de toepassing van de genoemde producten en technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming!

 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat