De voordelen van verftechnieken.nl

Whitewash producten

Whitewash is een geweldige techniek om houten meubels, vloeren of accessoires een mooie gebleekte uitstraling te geven.

Dit effect kun je op verschillende manieren, met verschillende producten bewerkstelligen. Welk product je kiest hangt af van een aantal zaken, met name de houtsoort en de toepassing. Moet het voorwerp bijvoorbeeld goed afwasbaar zijn, of is dit minder belangrijk? Betreft het een ‘bloedende houtsoort’ of niet? Is het hout donkergekleurd, roodachtig of blank, etc. 

Hoe breng je whitewash aan?

Er zijn allerlei manieren om meubelen, vloeren of accessoires te whitewashen. Lees meer over deze verschillende technieken, het verschil tussen de diverse producten en bekijk de stap-voor-stap werkbeschrijvingen op de pagina whitewash > 

verftechnieken-whitewash-kast

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vintage Effect Whitewash

  Vintage Effect Whitewash 0,5 Liter

  € 14,95

  Abbondanza Vintage Effect Whitewash
  Verpakking: 0,5 liter  (ca. 6-8 m2)

  Met Vintage Effect krijtwash Whitewash geef je nieuw hout, zoals steigerplanken, vuren, grenen, maar ook stenen potten, rieten manden e.d. in een mum van tijd een whitewash effect.

  Meer info
 2. Abbondanza Kalkwas - Liming Wax

  Abbondanza Kalkwas

  € 15,95

  Abbondanza Kalkwas-Krijtwas - 370 ml
  Abbondanza Extra Chalky Liming wax voor een prachtig whitewash effect.
  Tip: Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

  Meer info
 3. Verftechnieken.nl - Verniswas Wit

  Verniswas Wit

  Beginnend op: € 4,95

  Witte verniswas voor whitewash
  Onze witte verniswas is ideaal voor een whitewash effect op onbehandeld hout of om een laag krijtverf te bleken. Met witte verniswas creëer je een effect dat lijkt op het effect van kalkwas, maar met als groot voordeel dat het beter geschikt voor gebruik buiten, in natte ruimtes, of op oppervlakken die je wilt kunnen beschermen met een vernislaag.

  Let op: voor een whitwash op eikenhout of andere bloedende houtsoorten is kalkwas de beste optie omdat kalkwas niet reageert op de kleurstoffen in dit hout. Een ander groot verschil is dat kalkwas kiertjes, krasjes en putjes en open nerven beter accentueert.  

  Wat is verniswas?
  Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

  Hoe breng je verniswas aan?
  Optie 1 - het kleuren van hout: Breng de verniswas in aan met een kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Desgewenst een 2e laag aanbrengen.
  Optie 2 - vintage look:  Breng de verniswas aan (niet te dun, om aanzetten te voorkomen) en veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

  Verniswas afwerken
  Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je voor de vintge look gekozen doe dan de druppeltest: wanneer een druppel water niet op het behandelde oppervlak blijft drijven is extra bescherming nodig. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is, zoals trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken kun je verniswas afwerken met Abbondanza vernis. Dit is verkrijgbaar in extra mat en in zijdeglans.

  Rendement van verniswas: ca. 14 m2 per liter

   

  Meer info
 4. Abbondanza Krijtverf Pure White 005

  005 Krijtverf Pure White

  Beginnend op: € 3,95

  Pure White is de witste tint uit de Abbondanza collectie. Helder wit, maar zeker geen koude tint.
  Voor meer info zie de productinformatie hieronder.

  Meer info

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-