Soft Silk Lak

Lak Soft Silk voor binnen en buiten

Stappenplan voor het werken met Lak Soft Silk

Omdat krijtverf niet voor alle verfklussen even geschikt is hebben wij de Soft Silk lak ontwikkeld. Abbondanza Soft Silk is een milieuvriendelijke, watergedragen PU lak voor binnen en buiten met een satijnzachte bijna krijtmatte uitstraling.

Op deze pagina:

Waarom kiezen voor lak Soft Silk?
Op welke ondergrond kun je Soft Silk aanbrengen?
Hoe breng je Soft Silk aan?
Tegels verven met lak Soft Silk (plus stappenplan)
Deuren en kozijnen verven
Buitenschilderwerk met lak Soft Silk (plus stappenplan)

Abbondanza Lak Soft Silk

Waarom kiezen voor Lak Soft Silk verf

Soft Silk is krasvast en vlekbestendig en geeft een meer ‘strak in de lak’ effect dan krijtverf Een goede keuze dus voor bijvoorbeeld deuren en kozijnen, buitenschilderwerk, keukens, tegels of meubels die je een mooie strakke look wilt geven. Soft Silk verf hoeft niet afgewerkt te worden met extra lagen vernis of andere beschermingsmiddelen omdat het een ingebouwde verharder bevat.

Het prettige van Soft Silk verf is dat het goed uitvloeit. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van kwaststrepen en dat je mooi strak kunt werken.

Geschikte ondergronden

Soft Silk kun je aanbrengen op ondermeer hard kunststof, tegels, houtwerk, lambriseringen, radiatoren, keukenkastjes, deuren, kozijnen binnen en buiten, etc. Soft Silk kan ook op oude verflagen worden aangebracht, zoals acrylverf of oude terpentinegedragen verfsoorten. Ook kun je Soft Silk aanbrengen op een oude krijtverflaag, mits deze niet is afgewerkt met wax.

Keuken verven met lak Soft Silk

Hoe breng je Lak Soft Silk aan?

Gebruik een synthetische kwast voor verf op waterbasis of een rollertje voor watergedragen lak. Voor een goede hechting en dekking op sterk zuigende of gladde ondergronden (Mdf, spaanplaat, tegels, harde kunststoffen e.d.) adviseren wij een grondlaag met Abbondanza multiprimer.  

Na een uurtje is Soft Silk verf stofdroog zodat je het oppervlak gewoon weer kunt aanraken. Na 4-6 uur is de verf normaliter overschilderbaar, maar voor een extra sterke afwerking kun je de verf beter zo lang mogelijk laten uitharden. Vooral op gladde of harde oppervlakken adviseren we om de verflaag 24 uur te laten uitharden voordat je een volgende laag aanbrengt. Het rendement van Soft Silk is ca. 10-12 m2 per liter per laag.

Tegels verven met Lak Soft Silk

Wandtegels verven in de toiletruimte, keuken of badkamer kan dat? Dat kan, mits je de ondergrond zorgvuldig voorbehandeld en de lagen tussendoor goed laat drogen. Als je ervoor kiest om tegels in de badkamer te verven doe dit dan alleen op wanden waar niet rechtstreeks het douchewater op spat tijdens het douchen. Voor alle andere wanden is het geen probleem.

Tegels verven met lak Soft Silk

Stappenplan voor het verven van tegels

Stap 1: Je begint natuurlijk met een flinke schoonmaakbeurt. Alles wat aan de wand bevestigd is kun je het best verwijderen. Als je na de opknapbeurt andere accessoires gaat ophangen ook de schroeven en pluggen verwijderen en de gaatjes vullen. Gebruik een goed ontvettende reiniger (St Marc, keukenontvetter, water met ammoniak) en spoel na met schoon water. Laat vervolgens alles goed drogen, vooral de voegen, omdat die meer water opnemen.

Stap 2: Na het schoonmaken en drogen is het tijd om de tegels een grondlaag te geven voordat je ze gaat verven. Dit zorgt ervoor dat de verflaag goed kan hechten op de gladde tegels. Dit doe je met Abbondanza multiprimer. Breng 1 of 2 dunne lagen aan en laat de lagen tussendoor goed drogen. Advies: houd bij gladde tegels liefst een droogtijd aan van 24 tot 48 uur.

Stap 3: Tenslotte breng je Soft Silk aan in de gewenste kleur. Werk ook hier weer in meerdere dunne lagen die je tussendoor goed laat drogen en uitharden. Op deze manier krijg je de meest duurzame en sterke afwerking.

Tip: Alle Abbondanza producten zijn op waterbasis en drogen dus erg snel. De verflaag is dan ook stofdroog na ongeveer een half uur, maar volledig uitharden van een verflaag duurt altijd langer. Hoe langer de grondlaag kan harden voordat je de volgende laag aanbrengt, hoe sterker het uiteindelijke resultaat wordt. Daarom adviseren wij bij gladde en harde oppervlakken een langere droogtijd. Wel kun je tijdens de droogtijden heel voorzichtig gebruik maken van de desbetreffende ruimte, bijvoorbeeld het toilet.

Deuren en kozijnen verf je het best met Lak Soft Silk

Vaak krijgen wij de vraag of deuren of kozijnen ook met krijtverf kunnen worden geschilderd. Wij adviseren om voor een duurzame én mooie strakke afwerking altijd te werken met Abbondanza Lak Soft Silk.

Ten eerste krijg je hiermee een veel strakker effect en dit is voor een verzorgd ogend interieur en de waarde van je woning toch wel een vereiste. Ten tweede bevat Soft Silk een ingebouwde verharder en hoef je het naderhand niet meer af te werken met een vernislaag.

En oh ja: krijtverf gebruiken voor keukens, deuren en kozijnen en dan afwerken met was is natuurlijk helemaal uit den boze! Dit is naderhand nooit meer opnieuw te schilderen, tenzij je alle lagen gaat strippen. Waarom zou je jezelf (of de volgende bewoners) dat aan doen?

Deuren en kozijnen verven

Buitenschilderwerk, deuren en kozijnen verven

Lak Soft Silk is dus de beste keuze voor deuren en kozijnen binnen, maar ook voor buiten. De verf is krasvast, vlekbestendig en zeer duurzaam voor buitengebruik. Een ander groot voordeel  is dat het ondanks de prettige vloeiing snel stofdroog is. Zo heb je geen last van stofjes, pluisjes of vliegjes e.d. die in de natte verflaag blijven kleven. Zeg nou zelf; dat is wel erg handig als je buiten aan het werk bent.

buiten schilderwerk met Abbondanza lak

Stappenplan voor het schilderen van deuren en kozijnen

Dit stappenplan geldt voor houtwerk en schilderwerk dat in goede staat is.

Stap 1: het houtwerk goed ontvetten
Stap 2: dof opschuren met korrel 180 of fijner
Stap 3: breng een grondlaag aan met Abbondanza multiprimer en laat minimaal 4 uur drogen.
Stap 4: Breng twee of meer lagen Lak Soft Silk aan met een synthetische kwast en/of een roller voor watergedragen verf en laat goed drogen. Voordat je de volgende laag aanbrengt eventuele oneffenheden glad schuren.

Wij wensen je veel succes en plezier met je schilderwerk.

 

Disclaimer: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, de omstandigheden en materialen kunnen per situatie verschillen. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de toepassing van de genoemde producten en technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. Abbondanza Multiprimer Dark
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 16,95
 2. Abbondanza Multiprimer
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 16,95
 3. Platte synthetische kwast
  Waardering:
  98%
  Vanaf € 4,50
 4. Patentpuntkwast Synthetisch
  Rating:
  0%
  Vanaf € 5,95
Loading ...
Meer...
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina