Abbondanza Driftwood

Krijtverf 125 Driftwood

Abbondanza zijdeglans vernis

Abbondanza vernis zijdeglans

Abbondanza vernis extra mat

Waardering:
92% of 100

Abbondanza extra matte vernis is een watergedragen, niet vergelende vernis op basis van polyurethaanacrylaat, met ingebouwde verharder. Ideaal voor een matte afwerking op geverfde meubels en accessoires of houten meubels, muren en vloeren e.d. binnenshuis. Vernis extra mat is geurarm, slijtvast, elastisch en snel drogend.

Rendement: ca. 12-15 m2 per liter

Vanaf € 13,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
vernis extra mat

Een extra matte transparante, watergedragen vernis op basis van polyurethaanacrylaat, met ingebouwde verharder.

Toepassing: voor het beschermen van een krijtverf- of glaceerlaag, hout, beton, steen, parket, linoleum, kurk, OBS platen, etc. Vernis extra mat is geschikt voor oppervlakken die normaal tot intensief worden belast.

Pas op met donkere kleuren: Breng op donkere kleuren krijtverf de matte vernis altijd in zeer dunne lagen aan, een te dikke laag kan een melkachtige waas veroorzaken doordat matte vernis krijt bevat. Op donkere ondergronden zou je om deze reden ook een afwerking met boenwas of zijdeglans vernis kunnen overwegen. Of kies voor schilderen met Abbondanza Soft Silk, daarbij is afwerken niet nodig. 

Bloedend hout: Houd rekening met de kans op verkleuren van een (lichtgekleurde) verflaag op bloedend hout zoals eiken of teakhout. Vernis kan namelijk kleurstoffen in bloedend hout evenals oude vlekken door vocht, nicotine, roet e.d. activeren. Een grondlaag schellak kan dit soort problemen voorkomen. Doe dan ook altijd eerst een test op een klein oppervlak!  

Werkwijze: aanbrengen met een synthetische kwast van goede kwaliteit of een viltroller. Aanbrengen in 2-3 lagen, afhankelijk van de ondergrond. Op vloeren minimaal 3 lagen.

Droogtijden bij 20 C: stofdroog na 1 uur, tweede laag na ca. 6 uur, derde laag na ca. 12 uur.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abbondanza vernis extra mat
Uw waardering