De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza vernis Extra mat

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productnaam Prijs Aantal
Abbondanza vernis extra mat 250 ml
€ 10,95
Abbondanza vernis extra mat 500 ml
€ 19,95
Abbondanza vernis extra mat 1 Liter
€ 32,95
Abbondanza vernis extra mat 2,5 liter
€ 78,95

Snel overzicht

Abbondanza extra matte vernis is een transparante, watergedragen vernis met ingebouwde verharder, voor het afwerken van meubels, accessoires, vloeren, etc. binnen.

Producteigenschappen:
* Droogtijden bij 20 C: stofdroog na 1 uur, tweede laag na ca. 6 uur, derde laag na ca. 12 uur
* Licht belastbaar na ca. 14 uur, volle belasting na 7 tot 14 dagen.
* De eerste twee weken het oppervlak niet volledig afdekken en niet nat reinigen.
* Mits vorstvrij en droog bewaard, minimaal 1 jaar houdbaar.
* VOS: klasse A/j - Max. 150 gr/l

Abbondanza vernis extra mat

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza vernis Extra mat is een transparante, watergedragen vernis met ingebouwde verharder, voor het afwerken van meubels, accessoires, muren, trappen en vloeren binnen. Vernis extra mat is geurarm, niet vergelend, slijtvast, elastisch en snel drogend. Geschikt voor het beschermen en sealen van een krijtverf- of glaceerlaag en/of het afwerken van hout, beton, steen, parket, linoleum, kurk, OBS platen, etc.  Let op: op donkere ondergronden kan een te dikke laag een melkachtige waas veroorzaken. Houd ook rekening met de kans op verkleuren van een verflaag als je werkt op bloedend hout zoals eiken. Meer info >

Wijze van aanbrengen:
Voor gebruik op kamertemperatuur brengen, niet verdunnen en goed roeren. Niet gebruiken bij temperaturen onder de 10 °C of boven de 30 °C of bij een relatieve luchtvochtigheid van 80% of hoger. Vermijd direct zonlicht bij het aanbrengen. Gebruik een goede synthetische kunststofvezel kwast van goede kwaliteit, of een viltroller. Zorg dat de ondergrond schoon en droog is en vrij van vuil, vet, was of stof. Doe altijd eerst een test op reeds behandelde oppervlakken. Breng gelijkmatig aan in 2 - 3 lagen, afhankelijk van de ondergrond. Op vloeren minimaal 3 lagen.  Nieuw hout kan door het zwellen van de vezels na de 1e laag enigszins ruw aanvoelen. In dat geval het oppervlak glad schuren met korrel 240. Daarna stofvrij maken en een volgende laag aanbrengen. Gereedschap reinigen met water.

Onderhoud
Vernis extra mat is geschikt voor oppervlakken die normaal tot intensief worden belast. Voor een langer behoud van een vloer is het raadzaam viltjes onder meubelpoten en zachte stoelwieltjes onder bureaustoelen te gebruiken.  Vermijd agressieve of schurende reinigingsproducten of oplosmiddelen.

Rendement: ca. 12 - 15 m2 per liter   

Extra informatie

Inhoud Nee
-