Ontvetten en schuren, wat is de juiste volgorde?

ontvetten en schuren, wat is de juiste volgorde?

Ontvetten en schuren voor het verven

Ontvetten en schuren… waar begin je nou mee als je een meubel gaat verven? Hoe begin je, welke stappen mag je niet overslaan en wat is de juiste volgorde?

Een ding is zeker; als je een meubeltje gaat verven dan is goed schoonmaken en ontvetten een stap die je zeker niet moet overslaan. Soms doodgewone vetvlekken, vochtplekken of nicotine aanslag. En anders kom je wel koekkruimels en kauwgomresten tegen in de lades of spinnenwebben onder een tafelblad.

Verder kan het nodig zijn om een meubel te schuren, hoewel dat zeker niet altijd het geval is. Wil je tips over meubels schuren voor het verven? Lees dan dit artikel elders op dit blog, of bekijk de pagina Meubels verven op onze website.

Meubels ontvetten en schuren

De goede volgorde

Stel je gaat het eens even goed aanpakken, waar begin je dan mee? Oké, dit is de beste volgorde: eerst ontvetten en daarna pas schuren!

Waarom? Als je begint met schuren, dan schuur je het aanwezige vuil en vet in de ondergrond. Op die manier maak je de situatie er dus niet beter op. Dit geldt ook voor meubels die in de was staan; als je gaat schuren activeer je de boenwas en trekt het verder in de ondergrond. Bovendien loopt je schuurpapier dan direct vol. Als je was wilt verwijderen kun je dit dus beter eerst strippen met Abbondanza Bio Strip.

Veel verfplezier!

xoxo Mirjam

Deel dit artikel