Pompoen make over

pompoenen verven

Pompoenen verven

Geïnspireerd door ‘haar’ herfstoproep besloot ik om ook maar eens iets ‘herfstigs’ te doen. Tenslotte negeer ik ook al wekenlang die pepernoten die me toelonken in de supermarkt. We moeten gewoon nog even niet toegeven aan Sinterklaas en Kerst en uitgebreid de mooie herfstperiode beleven. En wat is er nu herfstiger dan afgevallen boomblaadjes en pompoenen?

Omdat fel oranje pompoenen niet zo in het kleurenschema in mijn interieur passen, besloot ik de pompoenen een make-over te geven met krijtverf en wax.

Werkwijze

De pompoen op de foto hierboven heb ik bewerkt met Abbondanza krijtverf Pure White en Powder Blue. Na het wit verven met Pure White krijtverf, plakte ik hier met niet permanente spuitlijm een uitgeknipt taartrandje op bij wijze van sjabloon.

pompoenen verven

Vervolgens schilderde ik het geheel met de Powder Blue krijtverf. Na het weghalen van het sjabloon, bleef er zo een wit kantrandje over. Naderhand patineerde ik het geheel met een beetje lichtbruine antiekwas om de kleuren iets te verzachten.

Een tweede pompoen verfde ik eveneens met Pure White en patineerde hem daarna met Abbondanza colourwax grey voor een zachte gepatineerde look.

pompoenen verven

De techniek is eenvoudig; je brengt de colourwax aan met een kwast of doek en dan laat je de wax even intrekken. Dan voorzichtig uitvegen met een doek. Na een dagje wachten kun je desgewenst de pompoen opboenen zodat de was een beetje gaat glanzen.

Een laatste kleinere pompoen gaf ik een kleurtje met Abbondanza Slate. Deze bewerkte ik vervolgens met Abbondanza kalkwas.

pompoenen verven

De was blijft achter in de dieper gelegen delen en zorgt voor mooie highlights op de ruwe plekjes.

pompoenen verven

pompoenen verven

pompoenen verven

Zo heb ik dan toch een beetje herfst in huis, maar dan in een subtiel kleurschema.

pompoenen verven

Meer informatie over de technieken

Wil je iets meer lezen over werken met krijtverf en/of patineren met wax? Kijk dan op de themapagina’s op onze website. Hier worden alle technieken stap voor stap uitgelegd en kun je uiteraard ook de benodigde producten bestellen.

xoxo Mirjam

Deel dit artikel

2 gedachten over “Pompoen make over

  1. Pingback: Trend: flesvazen {stoer} | Verftechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *