Inspirerende ontwerpster

verftechnieken-Quartermaine-01

Deze keer eens een beetje aandacht voor iemand die ik bewonder. Nee, ik ken haar niet persoonlijk hoor. Heb ook geen aandelen šŸ˜‰ Maar ik ben echt fan van het werk van de Engelse designer Carolyn Quartermaine.

verftechnieken-Quartermaine-05

Ze ontwerpt bijvoorbeeld transparante stoffen met grote ornamentale afbeeldingen erop, zoals je op de fotoā€™s hierbovenĀ  en hieronder ziet.

verftechnieken-Quartermaine-03

Haar stijl is kleurrijk en heel vrouwelijk, maar ik vind het niet te zoet. Dat komt door haar combinaties. Ze is ook een geweldige styliste namelijk. Zo gebruikt ze heel veel transparante voiles, felle of soms zoete kleurtjes, maar dan weer heel stoer gecombineerd met bijvoorbeeld een betonnen vloer.

verftechnieken-Quartermaine-08

De foto hieronder, met dat barokke stoeltje en het felle stofje, heb ik heel lang als bureaubladafbeelding gehad. Kon ik er lekker elke dag van genieten.

verftechnieken-Quartermaine-02

Ik kan echt enorm van zoā€™n foto genieten. De rollen stof die nonchalant in de hoek staan. De potjes (verf, pigment?) op dat tafeltje. En het stukje stof links met gele tape vastgezet. Ik hou vooral van het contrast tussen het barokke stoeltje en de knalkleuren in de stof. Het is ook precies goed dat het stoeltje niet ook nog eens wit is geverfd, zoals veel mensen misschien zouden doen.

verftechnieken-Quartermaine-04

Zoals ik al aangaf is Carolyn Quartermaine behalve ontwerpster, ook styliste, bijvoorbeeld voor Hermes, Vogue Living, Elle Decor. En richt ze restaurants en hotels in.

verftechnieken-Quartermaine-06

De kussens op de bank hierboven, in goud en naturel, en de industriƫle vloer, zijn een mooi stoer tegenwicht voor de vrouwelijke, bijna romantische stofpanelen en het felle kussentje.

verftechnieken-Quartermaine-07

Deel dit artikel

EĆ©n gedachte op “Inspirerende ontwerpster

  1. Pingback: Kleurinspiratie {fris gedurfd} | Verftechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *