Over mij

Mirjam Steenbeeke

Hoi, wat leuk om kennis met je te maken!

Ik ben Mirjam Steenbeeke, mede oprichter en eigenaar van de website verftechnieken.nl waar dit blog een onderdeel van is.

Misschien is het leuk om je eerst even uit te leggen hoe ik in dit vak verzeild ben geraakt. Vanaf mijn 16e of 17e jaar was ik al graag bezig met verf. Ik knapte kastjes op en verfde mijn eigen slaapkamer. Ik was zo’n meisje dat op straat gevonden stoeltjes mee naar huis sleepte. En toen ik uit huis ging bestond mijn interieur dan ook volledig uit gevonden, gekregen en opgeknapte meubeltjes. Niet alleen uit geldgebrek, maar ook omdat ik het leuk vond.

De klik
Toen ik begin van de jaren ’90 in een boekhandel een boek opensloeg van de Engelse decorateur en designer Kevin McCloud, gebeurde er iets met mij. Ik kon als het ware bijna de ‘klik’ in mijn hoofd horen toen ik door dat boek bladerde. In één klap wist ik dat decoreren met verf mijn toekomst moest worden. Het was destijds een rib uit mijn lijf maar toch kocht ik dat boek en koester het tot op de dag van vandaag.

In die tijd was er in Nederland nauwelijks iets over dit onderwerp te vinden. Internet bestond nog niet en ik moest de kennis dus overal vandaan schrapen. In die jaren heb ik mezelf allerlei technieken eigen gemaakt door veel uit te proberen en continu te oefenen. Ik las oude boeken over marmer- en houtimitaties, ik volgde allerlei cursussen en een opleiding ‘oude technieken’ bij een meesterschilder. Van hem leerde ik ook mijn eigen verf en mengsels te maken.

Workshops verftechnieken
Eind jaren ’90 ben ik begonnen met het zelf geven van workshops decoratieve verftechnieken. Gedurende de jaren dat ik les gaf heb ik veel geleerd. Zo ontdekte ik welke problemen tijdens een les kunnen opduiken. Waar cursisten steeds tegen aanlopen. De vragen die ze hebben. Wat er mis kan gaan bij de uitleg. Kortom, ik leerde hoe ik de kennis het best kon overbrengen. En omdat ik op een bepaald moment heel veel werkbeschrijvingen had geschreven en veel technieken al op papier had staan voor mijn cursisten, ontstond het idee om hier iets mee te gaan doen.

Dat was (in 2008 alweer) de aanleiding tot het schrijven van mijn boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten. Naar aanleiding van dit boek ontstond er als vanzelf ook vraag naar de producten die je nodig hebt voor deze technieken en die niet gemakkelijk verkrijgbaar waren. Dat heeft vervolgens weer geleid tot het opzetten van de webwinkel verftechnieken en uiteindelijk in 2010 zelfs ons eigen merk Abbondanza Paint ®.

Inmiddels is onze site een drukke online verfwinkel en een populaire vraagbaak geworden waar we graag advies en tips geven.

Abbondanza Paint
De Abbondanza lijn begon met krijtverf en daar kwam na 2 jaar ook de Soft Silk lijn bij. En sindsdien is het assortiment gestaag uitgebreid met allerlei speciale verfsoorten en decoratieve producten. Zoals onze Verniswas, Milk Paint, Colourwax, Patineerproducten, Roest Effect verf, Metallics, Pigmenten, een eigen Stencil lijn, Bladmetalen en nog veel meer.

Volg ons op de socials
Volg je ons al op social media? We zien je heel graag op:
Instagram
Facebook
en ons YouTube kanaal.

In de media
Hier ben je ons met het bedrijf Verftechnieken en de Abbondanza collectie misschien ook al eens tegengekomen. We werken regelmatig mee aan reportages in diverse woonbladen. Zoals de reeks ‘Brocante Verftechnieken’ in de Ariadne atHome. Maar in ook andere bladen (vtwonen, Libelle, Telegraaf, 101 woonideeën, Decoreren Landelijke Stijl, etc. ) en op TV heb je ons kunnen zien. Je kunt hierover meer lezen op de pagina In de Media.

En verder ben ik …..
– al sinds 2002 heel erg gelukkig met mijn lief (tevens zakenpartner)
– dol op mijn kids en m’n familie
– iemand die graag lacht
– prettig verslaafd aan mijn werk
– redelijk sportief; ik hou van hardlopen, skaten, yoga en dansen
– gek op koken, lekker eten, een glaasje wijn en gezelligheid… oh yeah!
– al van kinds af aan een echte boekenwurm en ook dol op zelf schrijven
– eigenwijs en koppig (goed om te weten als je me ooit eens om advies vraagt 🙂 )