Paaseieren verven en bespikkelen met krijtverf

DIY bespikkel een paasei met krijtverf

Als kind vond ik het schilderen van Paaseieren altijd geweldig. Het was echt een traditie; met de hele familie om de tafel en kliederen maar. Dit zette ik natuurlijk voort met mijn eigen kids, maar die zijn er nu een beetje te groot voor (hoewel ze nog steeds graag bij ‘t paasontbijt ‘eitje tik’ willen spelen, met een aan bloeddorst grenzende passie). Dus hoewel we tegenwoordig het eieren schilderen met Pasen overslaan, had ik zin om van die prachtige Robin Egg blauwe eitjes met spikkels te maken. Dit zijn eitjes van het Amerikaanse roodborstje, in een prachtige tint blauw. Zo mooi als moeder Roodborst kan ik ze niet krijgen, maar een poging wagen kan nooit kwaad toch?

DIY bespikkel een paasei met krijtverf

Hoe maak je deze mooie gespikkelde krijtverf eitjes?

Allereerst heb ik een echte scharreleieren genomen en deze uitgeblazen en schoongemaakt. Als je het niet leuk vindt dat er gaatjes in je eieren zitten kun je natuurlijk ook kunststof of polystyreen decoratie eieren gebruiken.

Daarna verfde ik de eieren helemaal dekkend met Abbondanza krijtverf in de kleur Baby Boy. Vervolgens is het tijd voor de vlekjes. Dit doe je op de ouderwetse lagere-school-methode: met een oude tandenborstel of plat penseel spetter je de verf op de eieren. Hierbij is het belangrijk dat de verf niet te dik is. Ik gebruikte hiervoor met water verdunde krijtverf in de kleur Warm Black. Zwart zou te hard worden en Warm Black is een beetje grijzig zwart, precies goed. Voorzichtig spatten, laten drogen en klaar ben je!

Tip: met onze handige krijtverf testpotjes kun je heel wat eitjes verven!

Bamboe schaal met bespikkelde krijtverf-eieren

De schaal heb ik uiteraard ook geverfd. Het was een naturelkleurige bamboe schaal. Dat soort schalen / borden zie je vaak wel in de winkels met decoratie artikelen.

Bamboe schaal in Abbondanza Warm Black & SiltIk schilderde de schaal eerst met Abbondanza krijtverf in de kleur Warm Black en voor de toplaag gebruikte ik krijtverf in de kleur Silt. Daarna schuurde ik deze toplaag door in de richting van de nerven, dus in een ronde beweging, voor een mooi rustig effect.

DIY bespikkel een paasei met krijtverfHelaas liet de zon mij vandaag bij het fotograferen in de steek, dus moest ik het doen met een zwaarbewolkte lucht. Zo jammer dat het mooie weer nu even weer voorbij is. Ik had gehoopt komende zondag op mijn verjaardag lekker buiten te kunnen zitten met m’n verjaardagsvisite. Maar het zal toch binnen zitten worden ben ik bang.

DIY bespikkel een paasei met krijtverf

Even snel een gaasstolp op de eieren, zodat ze niet van de schaal waaien 🙂

DIY bespikkel een paasei met krijtverfMocht je ook een poging wagen om eitjes te bespikkelen, dan alvast heel veel plezier!

Tip: als je van blauw houdt vind je paaseitjes in mintblauw met goud misschien ook leuk. Check dan dit artikel op ons blog!

DIY bespikkel een paasei met krijtverf

xoxo Mirjam

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eén gedachte op “Paaseieren verven en bespikkelen met krijtverf

  1. Pingback: Vreemde vogel? | Verftechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *