Armeluiszilver zelf maken

Armeluiszilver zelf maken

Wat is armeluiszilver?

Armeluiszilver wordt ook wel boerenzilver of Poormans’ Silver genoemd en heet officieel Mercury glass. Een object van armeluiszilver is gemaakt van dubbelwandig glas dat aan de binnenkant is verzilverd.

Oud armeluiszilver is vaak prachtig verweerd en heeft een heel bijzondere uitstraling. Er zijn prachtige woondecoraties te koop van armeluiszilver, variërend van kleine waxinelichtjes en kandelaars tot grote kelken, lampenkappen of stolpen. Vaak zijn ze niet goedkoop. De originele vintage objecten worden zelfs in rap tempo duurder omdat deze stijl momenteel zo ontzettend populair is.

Dit zette mij aan het denken. Ik heb regelmatig gewerkt met de oude techniek van het verzilveren en vergulden van glas. Dit wordt ook wel ‘Verre églomisé’ genoemd. Met deze techniek als uitgangspunt ben ik gaan experimenteren en heb zo een methode ontwikkeld om het armeluiszilver op een eenvoudige manier na te bootsen.

Zo kun je zelf thuis een doodgewoon glaasje omtoveren tot iets heel speciaals. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en een glazen stolp of een lampenkapje op deze manier behandelen.

Zelf armeluiszilver maken

Zo kun je zelf thuis een doodgewoon glaasje omtoveren tot iets heel speciaals. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en een glazen stolp of een lampenkapje op deze manier behandelen.

Wil je deze leuke techniek ook eens proberen? Bestel dan ons Armeluiszilver DIY pakket. Deze is overigens ook in de varianten Koperglas en Goudglas verkrijgbaar.

xoxo Mirjam

Deel dit artikel

9 gedachten over “Armeluiszilver zelf maken

 1. Pingback: Armeluiszilver in de zomer | Verftechnieken

 2. Pingback: Rare kwasten | Verftechnieken

 3. Pingback: Armeluiszilver-techniek op tv | Verftechnieken

 4. Pingback: Glitter & Glamour met Zilver & Goud | Verftechnieken

 5. Pingback: Zelf armeluiszilver maken in ariadne Brocantespecial | Verftechnieken

 6. Pingback: Armeluiszilver met spiegel spray | Verftechnieken

 7. Welkom

  Hoi,
  Laat ik dan de tweede zijn die een berichtje achterlaat. Ik ben gek op verven en schilderen.
  Koop regelmatig geweldige kastjes ed bij de kringloop en verf ze. Heerlijk om te doen. En wat gooien mensen veel moois weg, toch.
  Ik zal je blog blijven volgen, succes. 🙂
  Groetjes Anita

 8. vosgesparis

  Je opmerking dat je zeer ge;ukkig wordt van de geur van terpentijn, boenwas en verf vind ik niet zo vreemd hoor! Ik heb t zelfde met zinc, beton en roestige letters.

 9. vosgesparis

  Kom ik hier zo maar even als eerste binnenvallen, ik wist ook niet dat je een blog had 😉 Ik ga je gauw opnemen in mijn lijstje met ‘nieuwe’ blogs. Tot snel weer.. en ohh de St. Marcs is aangeschaft, nu nog de laptop en de kaarsjes van tafel en we kunnen beginnen aan de tafel. Meneer La Ru probeerde mij van middag een jerrycan!! (sorry niet kleiner) loog aan te smeren om een steiger planken/loog kleurtje te maken van mijn tafelblad.
  Groetjes desiree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *