Wanneer doe jij verfklusjes?

Onze webwinkel is het hele jaar geopend. Dag en nacht. Gelukkig hoeven we er niet steeds bij te blijven, maar ook een online winkel heeft natuurlijk wel continu aandacht nodig. Iedere dag, doordeweeks en in het weekend, zijn we er mee bezig. Vaak ‘s avonds ook. Ook de verkopen lopen het hele jaar door; verf, boenwas, kwasten, craqueleerproducten, vernis, staalwol, pigmenten, bladgoud- en zilver, patineermiddelen, etc. Het hele jaar door hebben onze klanten zin om te verven en te klussen. En het hele jaar door beantwoord ik mailtjes met vragen en geef ik met plezier adviezen.

Toch ben ik wel benieuwd of de tijd van het jaar voor jullie enig verschil maakt. Van sommige mensen hoor ik dat ze de verfkriebels krijgen zodra het voorjaar wordt en de deuren en ramen weer lekker open gaan. Anderen hebben juist zin om alles op te pimpen zodra de zomer voorbij is, de tuin en het terras minder aantrekkelijk worden en iedereen weer meer binnen zit. En dan zijn er natuurlijk mensen die voor de feestdagen het huis lekker schoonmaken, de boel weer in de verf zetten of de meubeltjes een opknapbeurt geven. Zodat met kerst alles er weer gezellig en tiptop uitziet.

Wat doe jij het liefst? Wanneer krijg je de kriebels en heb je extra veel zin om lekker te klussen? Of maak het je niet uit en doe je dat gewoon wanneer het uitkomt?

decoratieveverftechnieken_compilatie

En hoe zit dat met mij? Voor mezelf zie ik geen verschil gedurende de jaargetijden. Ik heb altijd zin om te verven haha. Ik ben heel impulsief en kan in 2 minuten besluiten om iets onder handen te nemen. Wel is er verschil in het soort klussen. In de zomer richt ik me als vanzelf meer op de buitenspullen; een stoeltje of tafeltje op het terras even in de krijtverf zetten, of ik geef de bloempotten een make-over. Tegen de feestdagen in december krijg ik zin om kleinere verfklusjes te doen en dan werk ik ook meer met bijvoorbeeld bladzilver. In het najaar of voorjaar ga ik met meubels schuiven en kijk ik naar de inrichting en de spullen om me heen met zo’n blik waardoor lief ongerust vraagt; ‘Waar kijk je nou weer naar?’ Gek genoeg heeft hij het ook nooit mis, zelfs als ik denk dat ik ongemerkt in mijn gedachten de boel aan het herinrichten ben. Tja, hij kent me langer dan vandaag 🙂

Deel dit artikel

Eén gedachte op “Wanneer doe jij verfklusjes?

  1. Dani

    Ik heb vandaag geschilderd, en wel met jouw verf! Het is niet de keuken geworden, maar een tafelblad, en misschien dat ik de schouw er mee ga doen. Eerst even testen in een hoekje.
    Maar inderdaad de maanden dat ik meer binnenshuis verkeer hebben meer mijn voorkeur om te gaan schilderen.
    Groetjes
    Dani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *