Paaseieren in mintblauw met goud

DIY Paaseieren blauw met goud

 

Paaseieren bewerkt met mintblauwe krijtverf en goud

Groen of blauw met goud is en blijft een geweldige combinatie. En hoewel goud vaak met kerst wordt geassocieerd vind ik deze combinatie met Pasen minstens zo leuk. Zeker als je houdt van gouden of koperen accenten in je interieur.

Hoe maak je deze blauw met gouden eitjes?
Heel simpel. Ik heb gewone scharreleieren uitgeblazen en schoongemaakt. Die kun je (mits goed schoongemaakt) jaren bewaren. Maar je kunt natuurlijk ook decoratie-eieren van kunststof of polystyreen gebruiken. Ik heb de eieren geverfd met Abbondanza Blue Mint krijtverf. Dit is een kleur die tussen blauw en groen in zit en dat combineert heel goed met koper of goud.
Tip: met de handige Abbondanza testpotjes kun je heeeeel veel eitjes verven!

Als de krijtverf is opgedroogd is het tijd voor de gouden vlekjes. Deze vlekjes maak je door goudkleurige Metallic Paint of verguldvloeistof met een stukje natuurspons op de eieren te deppen. Scheur een stukje van de spons af, maak dit nat met water en wring het dan goed uit. Vervolgens kun je het stukje spons gebruiken als een soort stempeltje om willekeurig gevormde vlekjes te maken. Zorg dat je het sponsje af en toe draait om te voorkomen dat je een regelmatig patroon krijgt.

DIY Paaseieren blauw met goud

Het goud is zo sprankelend dat het helaas lastig is te fotograferen (althans voor een amateur als ik). Dus excuses voor de ‘flash’ in het goud 🙂

DIY Paaseieren blauw met goud

DIY Paaseieren blauw met goud

En wat zijn eieren toch lastig te verven zonder dat alles onder de verf komt te zitten, de eieren alle kanten oprollen en ik minstens vijf keer heb zitten schelden. Ik ben toch meer van de grote gebaren vrees ik.

DIY Paaseieren blauw met goud

Ook gek op blauw? Dan vind je mijn bespikkelde paaseieren in ‘Robin Egg Blue’ waarschijnlijk ook wel leuk. Klik hier voor de uitleg

xoxo Mirjam

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel

Eén gedachte op “Paaseieren in mintblauw met goud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *