Bloempot verven in verweerde betonlook

Ik had nog een partij oude bloempotten en plantenbakken liggen, ergens in een hoekje op het balkon. Een allegaartje aan stijlen en kleuren, wachtend op betere dagen. Hoog tijd dus om er eens een paar onder handen te gaan nemen en in ere te herstellen.

Wist je dat je met verf en kwast vrijwel alle soorten potten, manden en tuinornamenten een snelle make-over kunt geven? Met een restje verf heb je in no time een bloempot in een nieuw jasje gestoken en het is nog leuk werk ook!

De pot die ik vandaag behandel was ooit donkerbruin en heb ik een mooie verweerde betonlook gegeven met de Abbondanza Concrete Effect set.

Hoe breng je een betonlook aan op bloempotten?

Je begint ermee om de potten een goede schoonmaakbeurt te geven. Als er groene uitslag op zit dan kun je dit doen met water en azijn. Borstel de pot schoon, spoel af met schoon water en laat goed drogen voordat je met verf aan de slag gaat.

Poreuze materialen, zoals terracotta, beton of ongeglazuurd aardewerk kun je direct met krijtverf verven. Heb je te maken met kunststof of een geglazuurde pot, gebruik dan Abbondanza All-in-one als basislaag.

Stap 1: breng een donkergrijze basislaag (Krijtverf of All-in-One) aan in de kleur Abbondanza Slate en laat dit goed drogen.

Stap 2: Breng de grijze Concrete Effect Paint met een deppende beweging. Je mag best hier en daar de donkergrijze basislaag laten doorschemeren. Deze verf heeft een lichte structuur voor een mooi natuurgetrouw beton effect.

Terwijl de Concrete Effect Paint nog nat is breng je direct Abbondanza Antiquing powder Dusty White aan voor een poederig en mat effect. (Je kunt het los kopen, maar dit poeder is onderdeel van de Concrete Effect Set. Dus als je die aanschaft ben je in één keer klaar.)

Een uitgebreide werkbeschrijving plus instructievideo kun je vinden op onze betonlook pagina op onze website.

En dan het laatste klusje: de potten vullen met planten. Het vergrijsde, verweerde effect van deze betonlook doet het heel goed in combinatie met zinken tuinaccessoires of vergrijsde steigerplanken.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook eens een betonlook te proberen op een van je oude bloembakken of andere accessoires.

Tip: Wellicht vind je dit ook een leuk artikel op ons blog: https://www.verftechnieken.nl/blog/bloempotten-verven/

Kijk voor meer tips en info eens op onze website Verftechnieken.nl bij al onze DIY’s en werkbeschrijvingen.

xoxo Mirjam – Verftechnieken.nl

Deel dit artikel

5 gedachten over “Bloempot verven in verweerde betonlook

  1. Pingback: Rare kwasten | Verftechnieken

  2. Jacolien

    Ziet er erg mooi uit. Ik wil zelf 2 grote potten schilderen, zijn nu donkerbruin, en wil ze graag in een witte tint hebben. Er zit alleen een soort van glazuurlaag overheen; weet jij of ik deze dan wel kan schilderen en zo ja, of ik ze dan eerst op een bepaalde manier moet voorbewerken?

    Mvg, Jacolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *