Bloempot verven in verweerde betonlook

betonlook zelf maken

Ik had nog een partij oude bloempotten, tuinvazen en bakken ergens in een hoekje op het balkon. Een allegaartje aan stijlen en kleuren, wachtend op betere dagen. Hoog tijd dus om er eens een paar onder handen te gaan nemen en in ere te herstellen.

De pot hierboven op de foto was ooit roestkleurig en heeft nu een enigszins verweerde betonlook gekregen. Door met verschillende grijstinten en verdunde verf laag over laag te werken, te patineren met lichtgrijs en een vleugje oker aan te brengen, heb ik het oppervlak een warm verweerd effect gegeven.

In tuincentra en woonwinkels kom je vaak de mooiste potten, ornamenten en bakken tegen en dat ziet er allemaal zo mooi en sfeervol uit. De verleiding is groot om er wat van mee te nemen en je terras weer lekker opnieuw in te richten. Maar dan bedenk je je dat je schuur of terras nog vol staat met oude plantenbakken en tuinpotten. Stapels zelfs! Ze zijn alleen niet meer zo hip, het is een ratjetoe van kleuren en materialen, of ze passen niet bij de sfeer van je nieuwe terras.

Ik vind het zonde om dat soort dingen weg te gooien en grijp dan al snel naar mijn kwasten. Je kunt met verf en kwast vrijwel alle soorten potten, manden en tuinornamenten een snelle make-over geven. Voor de prijs van een pot verf heb je al je tuinspullen weer in een nieuw jasje gestoken en het is nog leuk werk ook!

Je begint ermee om de potten even een goede schoonmaakbeurt te geven. Dan eerst een grijze grondlaag als basiskleur en vervolgens met kwast en sponzen diverse lagen verf aanbrengen in verschillende grijstinten.

verftechnieken Betonlook middengrijs

Na alle verschillende grijze lagen en een spatje okergeel voor de warmte, komt er nog een finishing touch met krijt of Antiquing powder voor een poederig en mat effect.

verftechnieken Betonlook poeder

En dan het laatste klusje: de potten vullen met planten. Zo is het een totaal andere pot geworden toch?

verftechnieken Betonlook 02

Het vergrijsde, verweerde effect van deze betonlook-techniek doet het heel goed als je die combineert met zinken tuinaccessoires of vergrijsde steigerplanken. Lavendel en andere planten in blauwe, paarse of vergrijsde tinten passen hier fantastisch bij. Dit is overigens ook een leuke techniek om een gestuukte muur mee te bewerken!

Voor de liefhebbers: de complete techniek is stap-voor-stap beschreven in de Tutorial Betonlook met duidelijke uitleg en foto’s van alle stappen.

e-book Betonlook

Deel met je vrienden of volgers >
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

5 gedachten over “Bloempot verven in verweerde betonlook

  1. Pingback: Rare kwasten | Verftechnieken

  2. Jacolien

    Ziet er erg mooi uit. Ik wil zelf 2 grote potten schilderen, zijn nu donkerbruin, en wil ze graag in een witte tint hebben. Er zit alleen een soort van glazuurlaag overheen; weet jij of ik deze dan wel kan schilderen en zo ja, of ik ze dan eerst op een bepaalde manier moet voorbewerken?

    Mvg, Jacolien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.