Krijtverf buiten gebruiken

Kun je krijtverf buiten gebruiken?

Abbondanza krijtverf binnen en buiten gebruiken

Hoewel krijtverf niet speciaal is gemaakt voor buitengebruik kan het over het algemeen wel buiten op poreuze ondergronden zoals onbehandeld hout, steen, terracotta e.d. gebruikt worden. Omdat het een ademende verf is en vochttransport toelaat zal de verflaag niet snel gaan bladderen maar eerder gaan verweren. He bladderen van een verflaag wordt namelijk meestal veroorzaakt door vocht dat niet uit de ondergrond kan ontsnappen. 

krijtverf buiten op meubels en potten

Om de ademende eigenschap van krijtverf te benutten kun je krijtverf op schuttingen, steen, muren, bloempotten e.d. dus beter niet afsluiten met lak. Oppervlakken die je toch graag vlekbestendig wilt afwerken zoals tafelbladen van tuinmeubelen kun je eventueel beschermen met Abbondanza zijdeglans vernis. Behandel dan alleen de bovenkant. 

Tip: als je buiten houtwerk of tuinmeubelen gaat verven, zorg er dan voor dat het houtwerk volledig droog is voordat je de verf aanbrengt. Laat meubelen bij voorkeur een tijdje binnen drogen. 

Verder is het belangrijk om krijtverf buiten uitsluitend op poreuze ondergronden aan te brengen, dus onbehandeld zacht hout, poreuze steensoorten, terracotta, beton, etc. Pas op met vette houtsoorten zoals teak. Lees meer op onze teakhout pagina

Houd er ook rekening mee dat krijtverf de levensduur van je houten meubelen niet verlengt omdat het het hout niet waterdicht afsluit. Je moet krijtverf voor buiten dus echt zien als een decoratieve afwerking.   

Steigerhout behandelen

Nieuw steigerhout of steigerhouten meubels kun je een prachtig vergrijsd effect geven met verdunde Abbondanza krijtverf (een zogenaamde krijtverfwash). Voor uitleg van deze techniek kun je terecht op onze pagina over het creëren van een Steigerhout effect.steigerhout een oude look geven met krijtverf wash

Kozijnen en ander buiten schilderwerk

Voor het schilderen van kozijnen, deuren en ander houtwerk dat je goed wilt beschermen tegen weersinvloeden kun je beter geen krijtverf gebruiken!   Voor deze klussen is Abbondanza Soft Silk de beste keuze!

Deze lak van Abbondanza heeft een ingebouwde verharder en is weerbestendig, kras- en vlekbestendig. Een goede keuze voor duurzaam schilderwerk. Wil je meer lezen over de mogelijkheden en/of het aanbrengen van Abbondanza lak? Kijk dan op de pagina werken met Soft Silk.

Nog meer verftips en inspiratie

Heb je na het lezen van deze pagina zin om aan de slag te gaan? Er zijn allerlei mogelijkheden om je interieur, meubels of accessoires een leuke make-over te geven. Wij inspireren je graag en helpen je op weg met zoveel mogelijk uitleg. Bekijk alle tips, trucs en stappenplannen op de onderstaande pagina's.

Alles over werken met krijtverf: uitleg, tips en trucs, wel of niet schuren, krijtverfwash, kindermeubels, etc.

Werken met Soft Silk lak: hoe verf je je tegels, deuren en kozijnen, buitenschilderwerk, etc.

Milk Paint, wat is dat? Lees alles over de toepassingen en eigenschappen van deze prachtige natuurverf.

Alles over verniswas; wat is het, wat kun je ermee? Hoe moet je houten meubels, vloeren of wanden kleuren? Hoe kun je met verniswas een verflaag patineren?

Werken met kalkwas, antiekwas of colourwax. Meubels afwerken en beschermen met was, hout whitewashen of greywashen kalkwas of colourwax, een verflaag patineren, etc.

Stappenplan voor het verven van meubels: reparaties, tips, herkennen van de ondergrond, schuren, primen, etc.

Stappenplan voor het verven van je keuken. Een budget keuken make-over in één dag. Welke verf gebruik je? Hoe pak je zo'n klus aan?

Het doorschuren van een verflaag voor een doorleefd effect; brocant of stoer industrieel. Creëer een sleets effect op de randjes en details van een meubel of accessoire.

Alles over whitewash: welke technieken zijn er en wanneer gebruik je welk product?

Alles over greywash en het effect van oud, doorleefd hout of vergrijsd riet. Welke technieken en producten kun je gebruiken?

Hoe geef je nieuw hout de look van oud steigerhout? Tips, trucs, de juiste producten en technieken.

Teakhouten meubelen een nieuwe look geven. Hoe pak je dat aan? Wat zijn de valkuilen en met welke producten kun je werken?

Betonlook maken op verschillende manieren. Inclusief instructievideo’s. Laat je inspireren!

Een roesteffect maken. Een superleuke techniek om accessoires of meubels een stoere roestlook te geven. Inclusief instructievideo. 

Het patineren van meubels en accessoires; wij leggen je uit hoe je een verflaag kunt patineren met verschillende technieken en producten.

Craqueleren: het creëren van barstjes in de verflaag of een gebladderd effect.

Sjabloneren: met sjablonen kun je in een mum van tijd een leuke afbeelding of tekst aanbrengen op meubels, accessoires, kussenhoezen, zelfgemaakte kunst, mixed media, etc.

 

Disclaimer: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, de omstandigheden en materialen kunnen per situatie verschillen. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de toepassing van de genoemde producten en technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming!

WhatsApp Chat WhatsApp Chat