retourneren

Het retourneren van producten

Retourtermijn

U heeft het recht om binnen 14 dagen af te zien van uw aankoop en een product te retourneren, mits dit ongebruikt is en nog in de oorspronkelijke verpakking zit. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het artikel.

Hoe retourneer ik een product?

Stap 1: Meld het artikel binnen 14 dagen na ontvangst retour via klantenservice@verftechnieken.nl

Stap 2: Download en print ons retourformulier of gebruik het modelformulier onderaan deze pagina.

Stap 3: Verzend het artikel goed verpakt naar het retouradres: Groningerstraat 71, 9401 BJ te Assen.

Artikelen kunnen worden geretourneerd via PostNL of een andere pakketdienst naar keuze. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk zijn voor het beschadigen of zoekraken van de geretourneerde artikelen. Vraag dan ook altijd om een Track & Trace code, want hiermee kunt u het verzendtraject van het pakket volgen en zien wanneer het pakket is afgeleverd. De verzendkosten voor het terugsturen zijn voor eigen rekening.

Hoe en wanneer wordt het bedrag gecrediteerd?

Wij zullen het te crediteren bedrag uiterlijk binnen 14 dagen na de retourmelding terugstorten op hetzelfde rekeningnummer c.q. PayPal account waarmee de betaling is gedaan. Een artikel dient ongebruikt, ongeopend en in de originele gesealde en onbeschadigde verpakking te worden teruggestuurd. Mochten er beschadigingen of gebruikssporen zijn ontstaan dan kunnen wij een waardevermindering in rekening brengen.

Op welke producten is het herroepingsrecht niet van toepassing?

De zichttermijn is niet van toepassing op kleurstalen, testpotjes en virtuele producten zoals e-books en tutorials of op speciaal voor u gemaakte bestellingen, zoals afwijkende kleuren en verpakkingsformaten.

Beschadigingen of verkeerd geleverde artikelen

Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om problemen met een beschadigd of verkeerd geleverd product op te lossen. Controleer alstublieft na ontvangst van het artikel direct of het juiste artikel is geleverd en of dit in goede staat is. Mocht dit niet het geval zijn, meld dit dan binnen 48 uur na ontvangst via klantenservice@verftechnieken.nl

Verkeerde kleur ontvangen?

Soms wordt er gedacht dat er een verkeerde kleur is verzonden. Meestal wordt dit misverstand veroorzaakt door het feit dat verf in natte toestand anders (en lichter) oogt dan eenmaal opgedroogd. U ziet dus pas na droging de kleur zoals deze behoort te zijn.

Een kleur kan ook afwijken van de kleur zoals deze op uw beeldscherm of smartphone wordt weergegeven. Dit komt doordat computerbeeldschermen en smartphones allemaal verschillende kleurinstellingen hebben.

Om teleurstellingen en vergissingen te voorkomen adviseren wij dan ook om eerst een kleurstaal of testpotje te bestellen. Geopende c.q. gebruikte verf kunt u namelijk niet retourneren.

Een product omruilen?

Wilt u een product retourneren en omruilen voor een ander product?  U kunt dan het door u bestelde product binnen de retourtermijn van 14 dagen retourneren en voor het gewenste product een nieuwe bestelling plaatsen in de webshop.

Modelformulier om gebruik te maken van het herroepingsrecht

Als u geen gebruik wilt maken van ons retourformulier dan kunt u de tekst uit het modelformulier hieronder overschrijven, invullen en toevoegen aan de retourzending.

 

MODELFORMULIER HERROEPINGSRECHT

Hierbij deel ik u mede dat ik onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen herroep:

 

..................................................................... (omschrijving goederen)

 

Besteld op datum:

 

Bestelnummer:

 

Naam consument:

 

Adres consument:

 

Datum:

 

Handtekening van consument: