retourneren

Het retourneren van producten

Retourtermijn

U heeft het recht om binnen 14 dagen af te zien van uw aankoop en een product te retourneren, mits dit ongebruikt is en nog in de oorspronkelijke verpakking zit. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het artikel.

Op welke producten is het herroepingsrecht niet van toepassing? 
De volgende producten vallen niet onder het herroepingsrecht: kleurstalen en kleurenwaaiers, testverpakkingen, virtuele producten zoals e-books en digitale tutorials, losse producten uit voordeelsets of DIY pakketten en producten op maat die speciaal voor u worden gemengd of afgevuld. Voorbeelden van producten op maat zijn: afwijkende verpakkingsformaten die voor u worden afgevuld, kleuren uit de oude Abbondanza collectie, Ral kleuren en andere kleuren die speciaal voor u worden gemengd. (In het geval van kleuren uit de oude collectie wordt hier in de productbeschrijving voor gewaarschuwd.) 

Beschadigingen of verkeerd geleverde artikelen
Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om problemen met een beschadigd of verkeerd geleverd product op te lossen. Controleer alstublieft na ontvangst van het artikel direct of het juiste artikel is geleverd en of dit in goede staat is. Mocht dit niet het geval zijn, meld dit dan binnen 48 uur na ontvangst via klantenservice@verftechnieken.nl

Verkeerde kleur?
Soms wordt er gedacht dat er een verkeerde kleur is verzonden. Meestal wordt dit misverstand veroorzaakt door het feit dat verf in natte toestand anders (en lichter) oogt dan eenmaal opgedroogd. U ziet dus pas na droging en aanbrengen in twee lagen, de kleur zoals deze behoort te zijn.

Een kleur kan ook afwijken van de kleur zoals deze op uw beeldscherm of smartphone wordt weergegeven. Dit komt doordat computerbeeldschermen en smartphones allemaal verschillende kleurinstellingen hebben. Om teleurstellingen en vergissingen te voorkomen adviseren wij dan ook om vooraf een kleurstaal of testpotje te bestellen. Geopende blikken c.q. gebruikte verf kunt u namelijk niet retourneren. U ontvangt bij de aanschaf van testers of kleurstalen altijd een kortingscode die u kunt gebruiken bij de bestelling van uw verf.

Een product omruilen?
Wilt u een product retourneren en omruilen voor een ander product?  U kunt dan het door u bestelde product binnen de retourtermijn van 14 dagen retourneren en voor het gewenste product een nieuwe bestelling plaatsen in onze webwinkel.

Hoe retourneer ik een product?

Stap 1: Meld het artikel binnen 14 dagen na ontvangst retour via klantenservice@verftechnieken.nl  
Retourzendingen die niet of niet tijdig worden aangemeld kunnen wij niet in behandeling nemen. 

Stap 2: Vul ons retourformulier in of gebruik het modelformulier onderaan deze pagina. Voeg het volledig ingevulde formulier toe aan de retourzending. Klik hier om ons retourformulier te downloaden

Stap 3: Verzend het artikel goed verpakt naar het retouradres: Groningerstraat 71, 9401 BJ te Assen.

Artikelen kunnen worden geretourneerd via PostNL of een andere pakketdienst naar keuze. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk zijn voor het beschadigen of zoekraken van de geretourneerde artikelen. Vraag dan ook altijd om een Track & Trace code, want hiermee kunt u het verzendtraject van het pakket volgen en zien wanneer het pakket is afgeleverd. De verzendkosten voor het terugsturen zijn voor eigen rekening.

Hoe en wanneer wordt het bedrag gecrediteerd?
Wij zullen het te crediteren bedrag uiterlijk binnen 14 dagen na de retourmelding terugstorten op hetzelfde rekeningnummer c.q. PayPal account waarmee de betaling is gedaan. Een artikel dient ongebruikt, ongeopend en in de originele gesealde en onbeschadigde verpakking te worden teruggestuurd. Mochten er beschadigingen of gebruikssporen zijn ontstaan dan kunnen wij een waardevermindering in rekening brengen. Geopende en/of gebruikte artikelen, testers of andere producten die niet onder de retourregeling vallen zullen niet worden gecrediteerd. We verzoeken u ze niet op te sturen. 

Modelformulier om gebruik te maken van het herroepingsrecht
Als u geen gebruik kunt of wilt maken van ons retourformulier dan kunt u de tekst uit het modelformulier hieronder overschrijven, voorzien van uw gegevens en toevoegen aan de retourzending.

 

MODELFORMULIER HERROEPINGSRECHT

Hierbij deel ik u mede dat ik onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen herroep:

 

..................................................................... (omschrijving goederen)

 

Besteld op datum:

 

Bestelnummer:

 

Naam consument:

 

Adres consument:

 

Datum:

 

Handtekening van consument: