De voordelen van verftechnieken.nl

Voorwaarden voor het retourneren van artikelen

Herroepingsrecht - retourneren van artikelen

Uiteraard hanteren wij de wettelijke zichttermijn van 14 dagen voor het retourneren van artikelen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van de bestelling.

Retourvoorwaarden

Een geretourneerd artikel kan uitsluitend worden geaccepteerd als het ongeopend en ongebruikt, in de originele en onbeschadigde verpakking wordt teruggestuurd. Indien een product beschadigd of met gebruikssporen retour komt wordt alleen de restwaarde vergoed.

Een eenmaal geopend blik kan alleen worden geretourneerd als er sprake is van een aantoonbare fout van onze kant. Dit houdt in dat de kleur na droging niet overeenkomt met de desbetreffende kleur op de handgeschilderde kleurwaaier of kleurstalen. Let op: de kleur in natte toestand (zoals zichtbaar in het blik) komt niet overeen met de kleur na droging! Wij kunnen geen retouren in behandeling nemen aan de hand van een vermeende afwijking t.o.v. de beeldschermafbeeldingen of productomschrijving. Wij adviseren daarom altijd eerst een kleurstaal of testpotje te bestellen. Meer hierover kun je lezen op deze pagina

Goed om te weten over kleuren

De verf is in natte toestand altijd lichter dan de gedroogde verf.
Beoordeel de kleur na droging en aangebracht in een goed dekkende laag. 
Kleuren lijken op een groot oppervlak altijd lichter c.q. helderder dan op een klein kleurstaaltje.

Let op: de zichttermijn is niet van toepassing op testpotjes, kleurstalen en virtuele producten zoals e-books en tutorials.

Hoe stuur je een artikel retour?

1: Meld het artikel binnen 14 dagen na ontvangst retour via klantenservice@verftechnieken.nl
   
2: Stuur de factuur (of een kopie hiervan) en een ingevuld retourformulier mee met de retourzending *) Download en print hier het retourformulier of gebruik het modelformulier onderaan de pagina.

3: Verzend het artikel goed verpakt naar het op het retourformulier aangegeven retouradres. Tip: gebruik het originele verpakkingsmateriaal of een andere deugdelijke verpakking.

Artikelen kunnen worden geretourneerd via PostNL of een andere pakketdienst naar keuze. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk zijn voor het beschadigen of zoekraken van de geretourneerde artikelen. Vraag dan ook altijd om een Track & Trace code, want hiermee kun je het verzendtraject van het pakket volgen en zien wanneer het pakket is afgeleverd. De verzendkosten van het terugsturen zijn voor je eigen rekening.

Hoe en wanneer wordt het bedrag gecrediteerd?

Zodra wij het artikel in deugdelijke staat hebben ontvangen, zullen wij het retourbedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de retourmelding, terugstorten op hetzelfde rekeningnummer c.q. PayPal account waarmee de betaling is gedaan.

Artikelen ruilen?

Indien je een product wilt ruilen kun je de retourprocedure volgen zoals hierboven is beschreven. Meld dus via de mail dat je het artikel wilt retourneren en stuur dit artikel volgens de instructies terug. Het gewenste artikel kun je vervolgens bestellen in de webshop. Rechtstreeks omruilen is niet mogelijk.

Beschadigingen of verkeerd geleverde artikelen

Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om problemen met een beschadigd of verkeerd geleverd product op te lossen. Controleer alstublieft na ontvangst van het artikel direct of het juiste artikel is geleverd. Mocht dit niet het geval zijn, meld dit dan binnen 48 uur na ontvangst via klantenservice@verftechnieken.nl
*) Het is niet verplicht om het formulier op onze website te gebruiken.
Wel ben je verplicht om ons op ondubbelzinnige wijze kenbaar te maken dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je kunt bijvoorbeeld de tekst uit het modelformulier hieronder overschrijven, invullen en toevoegen aan de retourzending.

Modelformulier om gebruik te maken van het herroepingsrecht

Hierbij deel ik u mede dat ik onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen herroep:


..................................................................... (omschrijving goederen)

 

Besteld op datum:

 

Bestelnummer:

 

Naam consument:

 

Adres consument:

 

Datum:

 

Handtekening van consument:

-