High Gloss Metallic Lak

Schitterende hoogglans metallic lak voor muren en meubels

Abbondanza High Gloss Metallic is een milieuvriendelijke watergedragen hoogglanzende PU metallic lak met een schitterende, luxueuze uitstraling.

Ideaal voor een duurzame metallic look op muren, meubels, deuren, keukens en andere oppervlakken waar een sterke afwerking gewenst is.

High Gloss Metallic lak is geschikt voor verwerking binnen en buiten, op allerlei verschillende ondergronden, zoals hout, steen, beton, pleisterwerk, harde kunststoffen, bestaande verflagen, etc.     

Abbondanza High Gloss Metallic lak is verkrijgbaar in vier tinten: Gold, Copper, Bronze en Silver. 

High Gloss Metallic goudverf voor muren en meubelsHigh Gloss Metallic goudverf voor muren en meubels

Hoe breng je metallic lak aan op een muur of meubel? 

Vaak wordt gezegd dat het lastig is om goudverf, koperverf, brons of zilver aan te brengen op een groot oppervlak zoals een groot meubel of op een wand. Maar als je op de juiste manier te werk gaat, met een goed product en goed gereedschap, dan valt dat echt reuze mee. Op deze pagina geven we je tips voor het aanbrengen van Abbondanza High Gloss Metallic lak, met als resultaat een prachtige schitterende metallic look. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder voor onze tips. 


Voorbereiding

De ondergrond goed ontvetten, vlekken verwijderen en laten drogen. Oude verflagen, hout, Mdf of andere plaatmaterialen opschuren. Slecht hechtende verf of waslagen verwijderen met Abbondanza Bio Strip. Gladde ondergronden, zoals tegels of hard pvc opruwen met schuurpapier (P400) en gronden met Abbondanza Multiprimer of All-in-One Paint.

Kleur van de basislaag

Breng eerst een basis aan met een kleur die enigszins overeenkomt met de metallic kleur voor een optimale dekking. Afhankelijk van de soort ondergrond kan dit met Krijtverf, Soft Silk lak of All-in-One Paint. Metallic verf is namelijk minder dekkend dan reguliere verf omdat er geen dekkende pigmenten in zitten. Hierdoor is metallic lak altijd iets transparanter. In de productbeschrijving van alle High Gloss Metallic tinten noemen we een bijpassende basiskleur. 

Gereedschap

Als je High Gloss Metallic aanbrengt op een meubel of op accessoires dan kan het handig zijn om gedetailleerd te werken met een kwast. Gebruik hiervoor een zachte synthetische platte kwast of patentpuntkwast. Op een groot oppervlak zoals een muur is een viltrollertje handig.  Je kunt de High Gloss Metallic ook aanbrengen met een verfspuit. Verdunning is niet nodig, maar kan desgewenst tot maximaal 3%. 

 


Metallic Copper effect met Abbondanza tegelstencil op een keukenmuur

Tips voor het mooi egaal aanbrengen van metallic verf

Roer de verf voor gebruik en breng de metallic lak vervolgens royaal aan met een grote synthetische kwast of viltrollertje. Schilder steeds van het nieuwe droge oppervlak naar een nat geschilderd oppervlak. Voor het mooiste resultaat altijd twee lagen High Gloss Metallic verf aanbrengen. Als je merkt dat de eerste laag niet direct volledig dekt is dat prima, dat komt bij de tweede laag helemaal goed.

Dit geldt ook voor oneffenheden of vlekken die je ziet ontstaan tijdens het aanbrengen. Ga niet met je kwast terug naar een eerder geschilderd vlak om dit te herstellen. Laat de metallic laklaag rustig drogen. Vaak is na droging het effect al veel egaler. Schuur de droge verflaag lichtjes op met fijn schuurpapier (P400) en breng dan de tweede laag aan. 

Metallic Gold lak aanbrengen op een wandMetallic Gold lak aanbrengen op een wand

Verf Effecten

Strijk de verf uit in één richting voor een rustige en egale uitstraling. Dit houdt in dat je op een muur de verf nastrijkt van boven naar beneden, op een meubel werk je altijd in de richting van de nerf.
Wil je meer structuur of een levendige afwerking, breng dan de High Gloss Metallic aan in onregelmatige kriskras bewegingen. 

Eigenschappen High Gloss Metallic Paint

Rendement; ca. 10-12 m2/liter per laag. 100% solvent vrij, krasvast, geurarm, huidvet resistent en sneldrogend. Geschikt voor verwerking binnen en buiten, op hout, steen, beton, pleisterwerk, harde kunststoffen en oude gereinigde verflagen. Afwerken van High Gloss Metallic lak is niet nodig. 

 1. Abbondanza High Gloss Metallic Bronze
  Abbondanza High Gloss Metallic Bronze
  Waardering:
  90%
  As low as € 0,95
 2. Verfroller set lakvilt, 5-delig
  Verfrollers lakvilt 5-delig
  Waardering:
  98%
  € 12,95
 3. Synthetische patentpuntkwast voor watergedragen verf
  Patentpuntkwast Synthetisch
  Waardering:
  97%
  As low as € 6,95
WhatsApp Chat WhatsApp Chat