Krijtverf in de badkamer

Kun je krijtverf ook in de badkamer gebruiken?

Ook de muren in een badkamer, bijvoorbeeld boven een tegelwand, kun je afwerken met krijtverf. De verf is dampdoorlatend en wat dat betreft is het zeker mogelijk om in de badkamer krijtverf te gebruiken.

Echter, op een douchewand of andere plaatsen waar regelmatig water over het oppervlak zal stromen is het beter om een andere afwerking te kiezen.

Verder is het goed om rekening te houden met ventilatie. In badkamers waar weinig ventilatie mogelijk is kan op den duur schimmel ontstaan. Als het niet mogelijk is om de ventilatiemogelijkheden te verbeteren kan een schimmelwerende verf beter op z'n plaats zijn.

Krijtverf op badkamermeubels

Op een bergkast of op accessoires in de badkamer kun je ook krijtverf aanbrengen, maar we adviseren om het dan af te werken met vernis. Let op: gebruik op badikamermeubels géén was, want dat zal blijven reageren op de warmte en het vocht in een badkamer. Voor wastafelmeubels of bladen waar een wastafel in verwerkt is en waar regelmatig water op komt kun je beter Soft Silk verf gebruiken of kies voor een volledig watervaste afwerking met Tung Olie.  

 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat