Deuren verven met krijtverf?

Krijtverf op deuren kan dat?

Kun je krijtverf gebruiken om je deuren te schilderen? En zo ja waarmee moet je dit dan afwerken? 

In principe zou dit kunnen en mocht je hier voor kiezen, werk de krijtverf dan af met twee lagen Abbondanza zijdeglans vernis.

Verderop in dit artikel noemen we enkele omstandigheden waaronder krijtverf een optie kan zijn. Maar normaliter is Abbondanza Soft Silk lak een betere keuze voor het verven van deuren en kozijnen.

Waarom adviseren wij Soft Silk voor deuren en kozijnen?

Krijtverf vloeit wat minder goed uit dan lakverf. Ook droogt krijtverf erg snel. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat je wat sneller een streperig of nonchalant effect krijgt. Als je toch graag een gladde strakke deur wilt dan zul je met krijtverf dus wat meer je best moeten doen. Kijk op de pagina Werken met krijtverf bij krijtverf aanbrengen hoe je dit doet en waar je dan op moet letten. Verder is het zoals gezegd noodzakelijk om over krijtverf een beschermend vernis aan te brengen om vlekken te voorkomen.

Met Soft Silk lak is zo'n extra beschermlaag niet nodig. Soft Silk lakverf vloeit goed uit en je kunt er daarom een mooie strakke afwerking mee creëren die bovendien krasvast en vlekbestendig is.  

Deuren en kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van je huis en veel mensen houden van hoogwaardig schilderwerk. Als je zou gaan verhuizen of je huis wilt verkopen is het daarom wel handig om mooi strak schilderwerk achter te laten. Soft Silk is daarom voor deuren en kozijnen, binnen én buiten, echt de beste keuze.   

Wanneer zou je wél krijtverf kunnen gebruiken voor je deuren?

Als je bewust kiest voor deuren met een specifieke uitstraling of nonchalante look. Bijvoorbeeld als je graag wilt gaan doorschuren, of patineren of een andere decoratieve techniek wilt toepassen. Ook als het gaat om deuren in een oud huis waar een minder strakke uitstraling beter past, of een strandhuis of iets dergelijks, kan krijtverf een optie zijn.   

WhatsApp Chat WhatsApp Chat