DIY Jute & Stucco

DIY Jute & Stucco

DIY Jute & Stucco, online workshop

Welkom bij deze online workshop, waarin ik je laat zien hoe jij zelf een stoer wanddoek kunt maken met behulp van jute, stucco, milk paint, een stencil en wax.

In deze online tutorial ga je kennismaken met een superleuke techniek: het laten barsten van een stuclaag op jute, waardoor je een heel mooi verweerd effect krijgt.

In het DIY pakket vind je alle benodigdheden om deze DIY te maken. Mijn tip is om eerst op je gemak alle video’s te bekijken, zodat je een goede indruk krijgt van het hele proces.

Daarna kun je stap voor stap de video’s bekijken en kun je samen met mij het wanddoek maken.

Ik wens je heel veel plezier!
xoxo Mirjam

Werkwijze Stucco poeder

Nog even, voordat we met de workshop starten, wat extra info. Hieronder zie een korte instructievideo met uitleg over het mengen van het Stucco poeder.

In het DIY pakket zit 250 gram stuccopoeder. Dit is meer dan voldoende voor het bewerken van het jutedoek van 40 x 60 cm uit het pakket. Ik gebruikte voor het doek 200 gram poeder.

In de video zie je mij een plakspaan en later een plamuurmes gebruiken om de stucco aan te brengen. Bij het pakket ontvang je een plamuurrubber c.q. schraper. Mijn ervaring, na meerdere projecten met deze techniek, is dat dit uiteindelijk op jute het prettigst werkt. Bovendien is het gemakkelijker werken, zeker als je nog nooit met een plakspaan hebt gewerkt.

Na het aanbrengen van de stuclaag moet je het doek laten drogen. Het is echter niet per se noodzakelijk om te wachten totdat het volledig gedroogd is. Ook als het doek nog een beetje koel aanvoelt (een teken dat er nog vocht in zit) kun je met de volgende stap beginnen. De volledige droogtijd is uiteraard afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheidsgraad.

Na het aanbrengen van de Milk Paint raad ik je aan om het geheel goed te laten drogen. Zodra het doek niet meer koud aanvoelt en je merkt dat het een soort ‘plankje’ is geworden, kun je beginnen met de volgende stap, het aanbrengen van het stencil.

In de video zie je hoe ik het stencil aanbreng in de kleur Taupe. Je zult echter zien dat ik in een latere video van gedachten verander. Wees dus niet verbaasd als je me ziet stencillen met de kleur Taupe. Jij kunt gewoon gaan werken met wit (of als je de andere kleurstelling hebt gekozen; met de kleur Slate).

In de onderstaande video ga je zien dat ik, zoals al gezegd, besluit om het gestencilde hert tóch wit te maken. Niets zo veranderlijk als de mens immers? Ik had het natuurlijk opnieuw kunnen filmen, maar ik vind het veel leuker om je te laten zien dat ik, tijdens het bedenken en maken van mijn projecten, regelmatig andere ingevingen en ideeën krijg.

Als het doek helemaal klaar is, ga ik een 'ophang constructie’ aan het doek maken. Ik heb voor dit doek gekozen voor ophangen door middel van een stokje en ijzerdraad. Je kunt dit ook doen met een tak en/of een stukje touw of koord.

Tenslotte nog een bonusvideo; in deze video zie je hoe ik het andere doek bevestig op een stuk plaatmateriaal. Ik vond het leuk om je ook deze optie nog even te laten zien.

Je bent aan het eind gekomen van de online workshop. Ik hoop dat je veel plezier hebt gehad met het maken van het stoere wanddoek. Als je er happy mee bent en je vind het leuk om jouw project te delen, dan zou ik dat heel leuk vinden. Je kunt ons taggen op Instagram met @verftechnieken Of gebruik een van onze hashtags: #diyverftechnieken of #verftechniekennl

Tenslotte nog even dit; deze gratis online workshop heb ik speciaal gemaakt voor jou, als klant die het DIY pakket heeft aangeschaft. Deze workshop is dan ook bewust niet openbaar gezet en publiek zichtbaar. Ik wil je vragen om dit te respecteren en deze workshop dan ook niet verder te delen of te verspreiden. Alvast bedankt voor je begrip en medewerking.

© mirjam steenbeeke, verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat