De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza Craquelure

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 21,95
OF

Snel overzicht

Abbondanza Craquelure stap 1 en stap 2
Dit tweepots-systeem reproduceert het effect van barstjes, zoals in oud porselein of op oude schilderijen. Het systeem bestaat uit 2 verschillende producten. Stap 1 is de basislaag en Stap 2 is de toplaag. Je ontvangt beide producten.

In tegenstelling tot het systeem van Le Franc is dit product volledig kleurloos en niet vergelend. De barstjes worden pas zichtbaar als ze worden ingewreven met een patineerproduct, zoals antiekwas, colourwax, glaze of patina.

Werkwijze:
*Voor een optimaal effect werk je op een zijdeglans basislaag, zoals Abbondanza Soft Silk. Op krijtverf kan ook, maar omdat krijtverf poreus is zal het product iets meer intrekken en het effect afnemen of zullen de barstjes kleiner worden. Om dit te voorkomen kun je een poreuze laag voorbehandelen met Craquelure Stap 2. Werk bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 16 en 21 graden.  

*Breng Craquelure Stap 1 aan met een synthetische kwast van goede kwaliteit, om kwaststrepen te voorkomen en laat drogen. De droogtijd bedraagt 15 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de ondergrond en temperatuur. Als de laag opdroogt zal deze transparant worden maar wel kleverig blijven.

*Breng dan Craquelure Stap 2 aan en verzacht weer de kwaststrepen. Tijdens het drogen zullen de barstjes verschijnen.

*Accentueer de barstjes met een patineerproduct, zoals antiekwas, colourwax, patina donker of wit, etc.


Een uitgebreide beschrijving van deze techniek, de mogelijkheden en effecten vind je in het boek ‘Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’ dat in deze webshop verkrijgbaar is. Meer info over craqueleertechnieken vind je ook op de pagina Craqueleren.


Dit product omvat twee potten van 250 ml Rendement ca 2 m2

Abbondanza craquelure tweepots systeem

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza craquelure tweepots systeem voor het creëren van barstjes in de verflaag

Extra informatie

Inhoud Nee
Producent / Maker Abbondanza
-