Voor 17:30 uur besteld, zelfde werkdag verzonden *** Alles uit voorraad leverbaar!
Abbondanza Craquelure set voor het effect van fijne barstjes in de verf of laklaag

Abbondanza Craquelure Set

Abbondanza Glaze White

Glaze White

Abbondanza Vintage Crackle

Waardering:
85% of 100

Vintage Crackle is een craquelé medium om een verweerde en gebladderde verflaag te imiteren. Vintage Crackle dient als tussenlaag tussen twee lagen watergedragen verf. De eerste verflaag (zijdeglans) wordt de kleur van de barstjes, de toplaag (krijtverf) is de hoofdkleur.  

Inhoud: 250 ml
Rendement: afhankelijk van de wijze van aanbrengen voldoende voor ca. 3,5 – 5 m2

€ 17,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
crackle-vintage

Vintage Crackle craquelé medium wordt aangebracht tussen twee lagen verf. De eerste verflaag wordt de kleur van de barstjes. De tweede verflaag is de hoofdkleur. Wil je dus het effect bereiken van een witte verflaag met blauwe barstjes, dan begin je met een basislaag van blauwe verf.

Werkwijze:
Breng een laag Abbondanza lak Soft Silk of zijdeglans acrylverf aan en laat drogen. Dit wordt de kleur van de barstjes. Eventueel kun je als basis ook krijtverf gebruiken, maar omdat het craquelé medium hier intrekt zullen de barstjes kleiner worden of bijna niet zichtbaar als je te weinig medium aanbrengt. 

Vervolgens breng je een laag Vintage Crackle aan in één richting en laat dit drogen.

Breng tenslotte een toplaag Abbondanza krijtverf aan in een afwijkende kleur. De barstjes ontstaan vrijwel meteen tijdens het aanbrengen.

Als de verflaag droog is kun je indien gewenst afwerken met Abbondanza boenwas of vernis, of patineren met een van de patineerproducten.

Kijk voor alle tips en uitleg op de themapagina Craqueleren

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abbondanza Vintage Crackle
Uw waardering