Abbondanza Vintage Crackle

Op voorraad
SKU
crackle-vintage
Waardering:
85 % of 100
€ 18,95

Vintage Crackle is een craquelé medium om een verweerde en gebladderde verflaag te imiteren. Vintage Crackle dient als tussenlaag tussen twee lagen watergedragen verf. De eerste verflaag (zijdeglans) wordt de kleur van de barstjes, de toplaag (krijtverf) is de hoofdkleur.  

Inhoud: 250 ml
Rendement: afhankelijk van de wijze van aanbrengen voldoende voor ca. 3,5 – 5 m2

Vintage Crackle craquelé medium wordt aangebracht tussen twee lagen verf. De eerste verflaag wordt de kleur van de barstjes. De tweede verflaag is de hoofdkleur. Wil je dus het effect bereiken van een witte verflaag met blauwe barstjes, dan begin je met een basislaag van blauwe verf.

Werkwijze:
Breng een laag Abbondanza lak Soft Silk of zijdeglans acrylverf aan en laat drogen. Dit wordt de kleur van de barstjes. Eventueel kun je als basis ook krijtverf gebruiken, maar omdat het craquelé medium hier intrekt zullen de barstjes kleiner worden of niet zichtbaar, zeker als je te weinig medium aanbrengt. Daarom ons advies om een zijdeglans basis te gebruiken.

Vervolgens breng je een laag Vintage Crackle aan in één richting en laat dit drogen.

Breng tenslotte een toplaag Abbondanza krijtverf aan in een afwijkende kleur. Als de verf erg dik is mag je het een heel klein beetje verdunnen met water, zodat het wat soepeler is aan te brengen. De barstjes ontstaan vrijwel meteen tijdens het aanbrengen.

Als de verflaag droog is kun je indien gewenst afwerken met Abbondanza boenwas of vernis, of patineren met een van de patineerproducten.

Kijk voor alle tips en uitleg op de themapagina Craqueleren

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abbondanza Vintage Crackle
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat