De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza Vintage Crackle

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 9,95
OF

Snel overzicht

Abbondanza Vintage Crackle craquelé medium, om een oude gebarsten en gebladderde verflaag te imiteren.

Abbondanza Vintage Crackle dient als tussenlaag tussen twee verflagen. De eerste verflaag, de basiskleur, wordt de kleur van de barstjes. De tweede verflaag is de hoofdkleur. Wil je dus het effect bereiken van een witte verflaag met blauwe barstjes, dan begin je met een basislaag van blauwe verf.

Werkwijze:
* Breng een laag Abbondanza krijtverf aan.
* Zodra de verf droog is een laag Abbondanza Vintage Crackle aanbrengen. Laat enkele uren of een nacht drogen. 
* Breng vervolgens de toplaag Abbondanza krijtverf aan in een afwijkende kleur. De barstjes ontstaan vrijwel meteen en het is daarom belangrijk om niet opnieuw over de reeds aangebrachte verf te strijken.
* Desgewenst kun je het oppervlak beschermen en afwerken met boenwas of vernis, of patineren met een van de Abbondanza patineerproducten.

Tips & trucs:
* Het is belangrijk dat de verf voor het aanbrengen van de toplaag goed vloeit. Mocht de verf erg dik zijn dan kun je deze een heel klein beetje verdunnen.
* Gebruik een soepele en niet te zware kwast, bijvoorbeeld een Abbondanza spalter. Je kunt ook geweldige effecten krijgen door de toplaag deppend met een sponsje aan te brengen.
* Een dunne laag Vintage Crackle zal kleinere barstjes geven, een dikke laag een grover effect. Ook de dikte van de toplaag zal het formaat van de barstjes beïnvloeden.

Een uitgebreide beschrijving van deze techniek, de mogelijkheden en effecten vind je in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten en op de themapagina Craqueleren.


Rendement: verpakking van 250 ml voor ca. 3,5 tot 5 m2, afhankelijk van de wijze van toepassing.

Abbondanza Vintage Crackle

Meer afbeeldingen

Details

Vintage Crackle craquelé medium, voor een verweerd en gebladderd verf effect.

Extra informatie

Inhoud 250 ml
Producent / Maker Abbondanza
-