De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza colourwax Blush

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 15,95

Aanbiedingsprijs: € 9,95

OF

Snel overzicht

Abbondanza Colourwax Blush - 370 ml
Vergrijsd roze kleurwas voor een roze kleurwaas op hout of krijtverf.
Tip: Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

Abbondanza Colourwax Blush  SALE

Meer afbeeldingen

Details


Abbondanza colourwax Blush in een mooie vergrijsde roze tint. Te gebruiken op onbewerkt of gebeitst hout, steen, gips en andere poreuze ondergronden, of als extra effect op een laag krijtverf. Gekleurde was is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen en minder geschikt voor harde houtsoorten met een fijne structuur. Was is niet geschikt voor gebruik buiten.

Abbondanza wax is vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en terpentijnolie. Maar hoewel er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoet Abbondanza was aan alle huidige milieu eisen.

Werkwijze:
1: Je kunt de colourwax aanbrengen met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf.

2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak. Als je op hout werkt, druk de was dan goed in de poriën van het hout. Veeg na een kwartier tot half uur overtollige was af met een doek, zodat er een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt.

3: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op.

Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard en krijgt een zachte glans. Verder afwerken is dan ook niet nodig. Eventueel kun je voor extra afwerking en onderhoud een laagje Clear Wax (blanke boenwas) aanbrengen.

Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, is het rendement ca. 6-10 m2 per blik

Extra informatie

Inhoud 370 ml
Producent / Maker Abbondanza
-