Gel Press drukplaat

Niet op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
Gel Press
Waardering:
95 % of 100

Een Gel Press® plaat (ook wel gelplaat of gelliplate genoemd) is een plaat van een uniek veerkrachtig gelmateriaal, waarmee je prachtige monoprints kun maken zonder dat je een pers nodig hebt. Het is een geweldige tool voor het maken van unieke prints, schilderijen, posters, kaarten en mixed media projecten. Ook kun je met de gelplaat zelf je eigen collage- of decoupagepapier maken om te gebruiken in art journals, collages of op woonaccessoires en meubeltjes. Met de gelplaat kun je afdrukken maken op allerlei soorten papier of op textiel. Lees meer

Welke soorten verf kun je op de gelplaat gebruiken?
De gelplaat is geschikt voor bijna alle soorten verf, zoals acrylverf, krijtverf, metallic verf, alcoholsprays, distress spray, micapoeders, etc. Maar ook met inkt zoals Oost-Indische inkt, Sumi-inkt of alcohol inkt. 

Hoe gebruik je de gelplaat?
Je brengt het medium van jouw keuze (verf, inkt, spray o.i.d.) in een dun laagje aan met een brayer (linoroller, mixed media roller). Eventueel kun je ook andere gereedschappen gebruiken, zoals kwasten e.d. Vervolgens leg je je papier erop (kopieerpapier, mixed media papier,  tissuepapier, etc.), je drukt het papier goed aan, je haalt het papier er weer af en je maakt daarmee een unieke, eenmalige afdruk.
Dit is in een paar woorden hoe je een gelplaat kunt gebruiken. Maar deze tool is zo veelzijdig, op zoveel manieren te gebruiken en voor zoveel toepassingen geschikt, dat een algemene gebruiksaanwijzing bijna niet is te geven. Jouw creativiteit bepaalt hoe je de plaat gebruikt.

Wat kun je allemaal met een gelplaat doen?
Heb je even? De meest simpele toepassing is een eenmalige print, oftewel een afdruk in één laag. Maar de meeste mensen laten het daar niet bij. Je kunt de print opbouwen door het aanbrengen van meerdere lagen over elkaar heen, in verschillende kleuren of in ton sur ton tinten. Je kunt vóór het afdrukken structuren aanbrengen in de verf met allerlei tools, zoals bubbeltjesplastic, stempels, geribbeld karton, structuurollers en wat je ook maar kunt bedenken. Je kunt vormen en figuren aanbrengen met stencils, uitgeknipte of gestanste vormen, blaadjes, veren, takjes of andere objecten. Ook is het mogelijk om zogenaamde image transfers te maken, waarbij je afbeeldingen uit tijdschriften of van fotokopieën gebruikt. De sky is echt the limit!

Voor wie zijn gelplaten geschikt?
Gelplaten zijn geschikt voor bijna alle leeftijden en voor vrijwel iedereen, van beginner tot professionele kunstenaar. Ze kunnen worden gebruikt door kinderen op scholen, in projecten en kunstonderwijs. Door creatieve hobbyisten thuis, voor art journaling, kaarten maken, collage kunst en paper crafts. Tot en met professionele artiesten die de gelplaten gebruiken in schilderijen, voor printmaking en mixed media art. Probeer het en je bent gegarandeerd verslaafd!   

Hoe maak ik de gelplaat schoon?
Zelf maak ik niet altijd de gelplaat helemaal schoon na gebruik. De restjes verf die er op blijven zitten, zorgen bij een volgende afdruk juist voor een prachtige distressed look. Maar als je dat niet wilt, of je wilt af en toe de gelplaat tussendoor even grondig reinigen, dan hierbij enkele tips: Acrylverf, krijtverf e.d. kun je met water en zeep of babywipes verwijderen. Olieverf, olie pigment sticks e.d. veeg je er af met een beetje babyolie. Alcohol inkt of spray verwijder je eenvoudig met een handgel op alcoholbasis.

Hoe bewaar ik de gelplaat?
De gelplaat wordt geleverd in een stevige hard kunststof verpakking, met aan beide zijden een kunststof, mylar vel. Na het eerste gebruik moet je deze mylar vellen niet meer terugplaatsen. Dit kan namelijk luchtbellen veroorzaken. Je kunt de gelplaat het best in de oorspronkelijke kunststof verpakking bewaren, waarbij je ervoor zorgt dat de plaat netjes recht ligt, zonder rare hoeken of kreukels.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gel Press drukplaat
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat