Gezien op Instagram


MarmerimitatieMarmerimitatie

Marmerimitatie maken, stap voor stap

Wij leggen je uit hoe je met de Abbondanza verfproducten zelf een prachtige marmer look kunt aanbrengen op op meubels en accessoires van hout, kunststof, Mdf en allerlei andere ondergronden.

Check de pagina met de volledige werkbeschrijving, of bekijk de video op het Verftechnieken YouTube kanaal


Nieuwe YouTube video; keukenmuur makeoverNieuwe YouTube video; keukenmuur makeover

Keukenmuur makeover met Stucco & Stencils

Hoe maak je van een lelijke beschadigde muur een ware eyecatcher? Heel simpel, met Abbondanza Stucco, Stencils, Krijtverf, Glaze en Metallic Paint.

Jij hebt geen stukadoor meer nodig als je een statement muur wil maken. Deze techniek is eenvoudig en ideaal als je onregelmatigheden en beschadigingen wilt camoufleren! Dit kun jij ook! Ik laat het je stap voor stap zien in onze nieuwste video op het Verftechnieken YouTube kanaal. Klik hier om de video op YouTube te bekijken 


Spiegel oud makenSpiegel oud maken

Spiegel verouderen met Bio Strip

Hoe verander je een nieuwe spiegel in een oud exemplaar met prachtig verweerd spiegelglas? Hoe maak je die kenmerkende verweerde en versleten plekjes zoals op een antieke spiegel? Ik laat het je stap voor stap zien in onze nieuwste video op het Verftechnieken YouTube kanaal. Klik hier om de video op YouTube te bekijken 


Colourwash stappenplanColourwash stappenplan

Colourwash Muurtechniek

Wil jij wel eens iets anders op je muur dan een egaal dekkend verflaag? Probeer dan eens een colourwash of een fresco look. Met de colourwashtechniek creër je een prachtig gemêleerd effect in verschillende tinten uit dezelfde kleurfamilie. Omdat je werkt met een speciaal glaceermedium heb je rustig de tijd om het effect aan te brengen en doordat het glaceermedium enigszins transparant is blijft het effect zacht en worden zelfs de fellere kleuren gedempt. 

Check onze pagina Colourwash voor een uitgebreid stappenplan


Antiek Zilver effect met bladmetaal en glazeAntiek Zilver effect met bladmetaal en glaze

Antiek Zilver effect maken

Antiek Zilver Effect met Abbondanza bladzilver en glaze. Deze snelle en eenvoudige techniek is ideaal om een te glimmende en nieuw lijkende zilver afwerking een doorleefde look te geven. Superleuk voor het restylen van meubels, spiegels, lijsten, kandelaars, etc. 

Voor deze DIY gebruikte ik een goedkope kunststof spiegellijst die ik een keer in de aanbieding had gescoord met het idee om er nog eens iets leuks mee te doen. Met een aantal lagen verf, bladmetaal en glaze kreeg de lijst een antieke en oude uitstraling. Lees de volledige stap voor stap beschrijving op ons blog of bekijk de video op ons YouTube kanaal


Werken met bladmetaalWerken met bladmetaal

Werken met bladmetaal, alle tips & tricks

Met bladgoud, bladzilver- of koper, kun je een prachtig verguld, verzilverd of koper metaal effect aanbrengen op accessoires, meubels of muren. Vergulden of verzilveren met bladmetaal is een superleuke techniek voor het bewerken van spiegel- en schilderijlijsten, vazen, lampen, houtsnijwerk of details op meubels, schilderijen, beelden, mixed media projecten, etc.

Lijkt het je leuk om eens met bladmetaal te werken maar ben je bang dat het moeilijk is? Wil je wat meer leren over de mogelijkheden van het werken met bladgoud, bladzilver of bladkoper? Kijk dan eens op onze pagina Werken met bladmetaal, want daar leggen we je alles uit over het aanbrengen van bladmetaal, het voorbehandelen en de kleur van de ondergrond en de afwerking.


Houtimitatie Stappenplan

Hoewel een houtimitatie vaak in natuurlijke houttinten wordt toegepast, kun je je ook heerlijk uitleven met kleur! Deze kast kreeg een basis van Abbondanza Soft Silk in de kleur Petrol (360) en de nonchalante hout imitatie bracht ik aan met een glaceermengsel van 6 delen Abbondanza Classico en 1 deel Abbondanza Jade (335). ⁠

Hoe je heel gemakkelijk een hout effect aanbrengt met onze speciale houtnerver tool kun je lezen in de werkbeschrijving 'Houtimitatie' 


Nieuwe Abbondanza kleuren!

We hebben maar liefst 13 prachtige nieuwe tinten toegevoegd aan de Abbondanza verfcollectie. Zoals een groot aantal subtiele, neutrale tinten voor een warme en natuurlijke uitstraling in je interieur. Helemaal passend bij de huidige trend met veel planten, baksteen, rattan, bamboe en andere natuurlijke materialen.

Daarnaast zijn er een paar kleuren bijgekomen die op ons verlanglijstje stonden. Bijvoorbeeld het prachtige 'Moody Midnight', een donkerblauw waar al lange tijd veel vraag naar was. 

Bekijk hier alle nieuwe kleuren 

Of kies tijdens het filteren op kleur (op de pagina's Krijtverf en Soft Silk) voor de optie 'nieuwe kleuren'. 


Stoere houtlook met verniswas

Van wit hoogglans naar een stoere houtlook! Deze plaat was wit hoogglans en daarom gebruikte ik Abbondanza All-in-One als basislaag.

All-in-One is een ideale primer die op kleur verkrijgbaar is, voor op kunststof, formica, Ikea kasten etc. Voor deze look kun je bv Sand (115) of Old Ivory (120) als basiskleur kiezen.

Daarna gebruikte ik voor de houtimitatie Abbondanza Verniswas Gouden Den gemengd met Notelaar (verhouding ca. 1:1).

Kijk voor tips en uitleg over het maken van een hout imitatie op onze themapagina Houtimitatie maken.


Gouden muur...

Abbondanza High Gloss Metallic is een milieuvriendelijke watergedragen hoogglanzende PU metallic lak met een schitterende, luxueuze uitstraling.

Ideaal voor een duurzame metallic look op muren, meubels, deuren, keukens en andere oppervlakken waar een sterke afwerking gewenst is. Verkrijgbaar in vier tinten; Goud, Brons, Zilver en Koper. 

Tip: Op de pagina High Gloss Metallic aanbrengen vind je een werkbeschrijving voor het werken met de Rusty Effect Paint en lees je ook alles over het afwerken en of het buiten kan worden toegepast.


Let's go rusty...

Met Abbondanza Rusty Effect verf en Antiquing Powder Dusty Rust kun je een stoer industrieel en verweerd roest effect creëren op meubels, vazen, potten en andere woonaccessoires.

Abbondanza Rusty Effect Voordeel Set

Keuze uit twee verpakkingsformaten: 
250 ml Rusty Effect Paint met 50 ml Rust Powder (ca. 2 m2)
0,5 liter Rusty Effect Paint met 100 ml Rust Powder (ca. 4 m2)

Tip: Op de pagina Roest Effect schilderen vind je een werkbeschrijving voor het werken met de Rusty Effect Paint en lees je ook alles over het afwerken en of het buiten kan worden toegepast.


Ontvang gratis onze nieuwsbrief

En wees altijd als eerste op de hoogte van nieuwe producten, DIY-video's, tips & inspiratie. 

LINK

LINK

LINK

LINK

WhatsApp Chat WhatsApp Chat