Abbondanza Glaze Black

Glaze Black

Antiquing Powder Dusty Grey patineerpoeder voor een prachtig dof patina

Antiquing Powder Dusty Grey

Glaze Brown

Waardering:
100% of 100

Met Abbondanza Glaze Brown creëer je een prachtig authentiek patina op geverfde of vergulde meubels en accessoires. Abbondanza Glaze is een glaceer- en patineermedium op waterbasis, geschikt voor gebruik binnen en buiten. De Glaze is traag drogend, waardoor je het product gedurende langere tijd kunt bewerken. 

Rendement: verpakking 250 ml voor ca. 3-5 m2, afhankelijk van de gekozen techniek

€ 16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
glaze brown

Met Abbondanza Glaze Brown creëer je een prachtig authentiek patina op meubels, muren en accessoires. De glaze droogt traag zodat je genoeg tijd hebt om het gewenste effect aan te brengen (werktijd ca. 1 uur).

Toepassing: gebruik Abbondanza Glaze als patineermiddel of wash op Abbondanza krijtverf, Soft Silk verf, zijdeglans acrylverf, hout, beton, gips, canvas, steen, etc. Tevens te gebruiken om de barstjes bij een craquelé effect te accentueren. Niet geschikt voor alkyd- c.q. terpentinegedragen verflagen.

Werkwijze: Breng Abbondanza Glaze met de kwast aan in een dunne laag. Vervolgens kun je op verschillende manieren te werk gaan:

1- Houtimitatie: strijk de glaze uit in één richting voor een streperig hout effect. Je kunt hier desgewenst een klopkwast bij gebruiken. Of gebruik aanvullend een houtnerver voor het maken van een hout imitatie.

2- Patineren: tamponneer de glaze met de puntjes van een droge kwast of tamponneerborstel voor een subtiel antiek effect waarbij geen kwaststrepen meer zichtbaar zijn.

3- Patineren: Veeg de glaze uit met een pluisvrije doek en zorg dat er in de dieper gelegen delen wat meer glaze achterblijft.

Afwerken: Abbondanza Glaze vormt een duurzame en waterbestendige afwerking die niet vergeelt of veroudert. Mocht je extra bescherming willen (in natte ruimtes, keukens) of wil je glansverschillen wegwerken, dan kun je desgewenst (na minimaal 24 uur) aflakken met Abbondanza vernis.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glaze Brown
Uw waardering