De voordelen van verftechnieken.nl

Verniswas Transparant (kleurloos)

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productnaam Prijs Aantal
verniswas transparant testpotje 50ml
€ 4,95
Verniswas Transparant 500 ml
€ 18,25
Verniswas Transparant 1 Liter
€ 29,95

Snel overzicht

Verniswas Transparant
Transparante, dus kleurloze verniswas is ideaal om onbehandeld hout, steigerhout of houten (buiten)meubels te beschermen zonder de kleur te veranderen. Ook geschikt om een afwerking van krijtverf of een krijtverfwash af te werken. Het voordeel van transparante verniswas ten opzichte van lak of vernis is dat verniswas ademend is en vochttransport toelaat. Het zal dus niet snel gaan bladderen. De uitstraling van transparante verniswas is half mat, zoals een natuurlijke houtlook.

Verniswas zelf kleuren
Door het toevoegen van acrylpigmenten aan transprante verniswas kun je zelf naar eigen smaak een kleur of houttint creëren. Er zijn acrylpigmenten in allerlei houttinten die ook allemaal  onderling zijn te combineren.

Wat is verniswas?
Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

Hoe gebruik je verniswas?
Verniswas is op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Gebruik een platte synthetische kwast en breng een laag verniswas aan (niet te dun, dan droogt het te snel en krijg je aanzetten). Strijk uit in de richting van de houtnerf en veeg eventueel overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting. De eerste vijf dagen na applicatie beschermen tegen vocht en stoom.

Verniswas afwerken
Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is, zoals trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken kun je verniswas afwerken met Abbondanza vernis. Dit is verkrijgbaar in extra mat en in zijdeglans.

Rendement van verniswas: ca. 15 m2 per liter


 

Verftechnieken.nl - Verniswas Transparant

Meer afbeeldingen

Details

Transparante verniswas. Ideaal om steigerhout of houten (buiten)meubels te beschermen zonder de kleur te veranderen

Extra informatie

Inhoud Nee
-