Abbondanza Metallic Powder Copper

Op voorraad
SKU
Metallic Powder Copper
€ 11,95

Abbondanza Metallic Powder Copper - 30 ml

Abbondanza metallic goud- en koper poeders gaan jouw DIY-projecten, kunstwerken, mixed media en meubel makeovers laten shinen! Deze pigmentpoeders bestaan uit ultrafijne metallic deeltjes die zorgen voor een verbluffende, schitterende glans. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, die ook onderling mengbaar zijn.  

Omdat het hier gaat om losse minuscule metaaldeeltjes, heb je een bindmiddel nodig om het poeder te laten hechten op de ondergrond. Je kunt dit heel eenvoudig doen met Abbondanza zijdeglans vernis, om een prachtig vloeibaar goud of koper mengsel te maken. Maar je kunt de metallic poeders ook mengen met art medium, acrylmedium of lijm, schellak, ei tempera, wax, of in combinatie met Abbondanza verguldlijm. Lees meer

Gebruik van Abbondanza metallic powders:

Vanwege het ultrafijne karakter van de metallic deeltjes, zijn ze ook heel licht in gewicht. Hierdoor kunnen ze bij gebruik in droge toestand gaan stuiven. We raden je dan ook aan om een stofmasker te dragen tijdens het mengen. Nadat ze gemengd zijn is dit niet meer nodig. Kijk voor onze algemene richtlijnen op de pagina Werken met Pigmenten

Zoals gezegd zijn bijna alle bindmiddelen geschikt om te gebruiken in combinatie met de metallic powders, zoals; Abbondanza vernis, art medium en alle soorten acrylmedium of lijm, schellak vernis, ei tempera, transparante verniswas, wax, etc. Verder kun je de poeders gebruiken in combinatie met Abbondanza verguldlijm, in plaats van bladmetaal. Dit maakt de pigmentpoeders heel veelzijdig en je zult merken dat ze een onmisbaar item gaan worden in jouw stash.

Mengsels aanmaken: schep een beetje metallic powder in een bakje of op een schoteltje. Voeg dan het bindmiddel naar keuze toe en meng het met een paletmes of kwast. Het mengsel is dan direct klaar voor gebruik. Tip: je kunt de poeders ook sprenkelen in een nog natte laag verf, lak, was, stucco, etc.

Er is geen standaard mengverhouding. Door meer of minder poeder te gebruiken in je bindmiddel, kun je een dekkender of transparanter effect creëren. Slechts een klein beetje goud- of koperpoeder is vaak al genoeg voor een groots effect. Maak dus niet teveel in een keer, je kunt altijd iets bij mengen.

Kleuren mixen: je kunt de metallic powders in droge toestand met elkaar mengen, maar dit kan ook nadat ze zijn aangemaakt met het medium naar keuze.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abbondanza Metallic Powder Copper
Uw waardering